Social

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, ai cărei copii au fost luați de Protecția Copilului, a ajuns în Parlament!

Aleșii se duc în Norvegia la familia Botnariu! “Vrem să aflăm adevărul despre acei copii! E un abuz de putere a statului Norvegian”.
bodna_a6195190d5

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Barnevernet, Norvegia, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei. Cazul a ajuns și la București, în Parlament, care vrea să rezolve cât mai repede această situație.

Astfel, un grup de deputați din Comisia pentru românii de pretutindeni se va deplasa în perioada 18-20 ianuarie în Norvegia pentru a face o vizită familiei Bodnariu.

Deputatul PNL Mircea Dolha, șeful delegației, spune că la Oslo vor avea loc întâlniri cu oficiali din Ministerul Familiei, iar apoi vor fi primiți de Autoritatea de Protecție a Copilului, din Nausdeal, unde locuiește familia Bodnariu.

”Din păcate, încă nu știm adevărul până nu ajungem acolo. Vom discuta foarte clar, inclusiv ancheta care s-a făcut. Am înţeles că s-a făcut o anchetă socială cu privire la această familie şi la copii. Vrem că aflăm mult mai multe necunoscute pentru că, din păcate, încă nu ştim niciunii adevărul până nu ajungem acolo. Am solicitat să ne pună la dispoziţie ancheta socială care s-a făcut, pentru că în baza anchetei au fost luaţi acei copii”, a precizat, miercuri, Mircea Dolha.

Citește și:  Peste 5000 de persoane vor protesta la Cluj-Napoca pentru familia Bodnariu

El a arătat că dorește și să se clarifice dacă deja a fost inițiată procedura de adopție a celor cinci copii, situația fiind neclară. În plus, delegația parlamentară dorește să afle dacă Marius Bodnariu a fost arestat fără mandat.

Mai mult, liberalul susține că are informații potrivit cărora soții Bodnariu au fost împiedicați de autoritățile din Norvegia să ia legătura cu Ambasada României la Oslo. “Ambasada nu știe nimic”, a mai spus Dolha.

www.libertatea.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close