Stiri externe

Catolicii polonezi au oprit o paradă a homosexualilor care se îndreptau spre o mănăstire simbol național

Pe 15 iulie 2018, la Czestochowa, în Polonia, a avut loc o paradă a homosexualilor programată simultan cu cel mai mare pelerinaj catolic din zonă. Czestochowa este sinonim în conştiinţa poloneză cu mânăstirea Jasna Gora, care adăpostește o “Madonă Neagră”, icoană istorică și simbol național.

Aşa numitul „marş al egalităţii” din Czestochowa, format din aproape 600 de oameni, mulţi membri ai Alianţei democratice de stânga şi ai formaţiunii Antifa, a coincis cu mai multe evenimente din sudul oraşului, inclusiv cu pelerinajul a peste 100.000 de catolici, fani ai postului Radio Maryja, care se încheie la altarul mânăstirii Jasna Gora. Organizatorii „marşului egalităţii” au planuit meargă și ei la mânăstire, dar au găsit drumul blocat de zeci de credincioși, dintre care trei erau întinşi pe caldarâm pentru a împiedica înaintarea homosexualilor. Credincioșii purtau pancarte cu mesajul: „HOMOSEXUALITATE AZI, PEDOFILIE MÂINE”. Poliţia a redirectionat marşul pe alt traseu.

La pelerinaj au participat și prim-ministrul Mateusz Morawiecki, precum și ministrul de interne Joachim Brudziński, care a anunțat că va depune personal plângere penală împotriva organizatorilor marşului homosexualilor pentru batjocorirea simbolurilor naţionale. Aceștia au imprimat acvila încoronată, simbol naƫional polonez, pe steagul curcubeu.

Mânăstirea Jasna Gora (Muntele luminat) din Czestochowa este un simbol al naţiunii poloneze, atât pentru catolici cât şi pentru cei de alte confesiuni sau atei. Aceasta a fost un punct de referinţă a rezistenţei poloneze din secolul al-XVII-lea, bătălia pentru eliberarea sa fiind cea care a dat naştere mişcării populare ce a a dus la eliberarea ţării de sub stăpânirea suedeză şi reînscăunarea regelui legitim Jan Kazimierz. Scriitorul Henryk Sienkiewicz a dedicat bătăliei pentru Jasna Gora ultimul volum al trilogiei „Potopul”, iar fostul preşedinte Lech Walesa a donat mânăstirii premiul său Nobel pentru pace.

Sursa informațiilor: LifeSiteNews, în traducerea Coaliției pentru Familie, și Paul Bașotă
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 14

Close