Stiri externe

Catolicii din POLONIA, zi de rugăciune la frontierele țării împotriva IMIGRANŢILOR

Rugăciunea îi uneşte pe catolicii polonezi. Zeci de mii de credincioși s-au rugat la mai multe puncte de frontieră de-a lungul Poloniei Practic asistăm la un altfel de protest împotriva imigraţiei, a religiei musulmane care se impune tot mai vizibil în Europa.

Mesajele credincioşilor au fost în totalitate împotriva imigranţilor şi impotriva religiei lor: “Ne dorim ca credința noastră catolică să dăinuie, copiii să fie în siguranță, ca frații din alte țări să înțeleagă că a noastră credință este de neclintit și că ne simțim mai în siguranță, nu doar în Polonia, dar și în lume”.

“Islamul vrea să distrugă Europa” spune ea, citată de Associated Press. “Ei vor să ne îndepărteze de creștinism”.

Reamintim că “Polonia, Ungaria și Republica Cehă, au refuzat să ia parte, în 2015, la repartizarea de către UE a cotelor de refugiați din statele membre Italia și Grecia”.

Poziția Poloniei a fost pusă în contradicție cu cea a Vaticanul, Papa Francisc îndemnându-i pe polonezi, la toleranţă faţă de imigranţi şi să nu le închidă porţile. Mai mult, în toate mesajele sale, liderul Vaticanului, care a făcut din apărarea migranților și a refugiaților un vector important al mandatului său, a condamnat  mesajele care circulă pe reţelele de socializare. “Cardinalii au cerut guvernanților să asiste la selecția imigranților sirieni, dar planul a dat greș, pentru că nu a avut sprijinul politicienilor”, titrează ortodoxinfo.ro

Citește și:  PAPA FRANCISC: BISERICA TREBUIE SĂ ÎNVEȚE SĂ RENUNȚE LA VECHILE „TRADIȚII”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 38

Close