Informatii utile

Cât de adevărată este conspiraţia cu cipul biometric?

Când cipul şi metoda de plată cu cod PIN au început să fie aplicate în lumea întreagă, au existat câţiva oameni îngrijoraţi care s-au arătat speriaţi de o apocalipsă iminentă.

Nu mai avem mult până la o epocă reprezentată adesea în filmele hollywoodiene în care nu vom mai fi nevoiţi să ne batem capul cu coduri PIN, carnete de cecuri sau paşapoarte. Totul în jurul nostru va fi înregistrat pe un cip de mărimea unui bob de orez, implantat în mâna noastră dreaptă, unde poate fi citit sau urmărit prin ziduri şi pe distanţe mari. Exact un astfel de cip biometric implantabil, capabil să urmărească o persoană pentru tot restul vieţii, a fost ales marele câştigător al ediţiei din 2003 a Expoziţiei Internaţionale de Ştiinţă. Există avantaje clare ale unui sistem bazat pe cipuri, dar vom fi dispuşi să acceptăm această pierdere a intimităţii?

Unele grupuri religioase avertizează că limitarea spaţiului personal este cea mai mică dintre probleme. Citând din Biblie, ei atrag atenţia asupra faptului că, dacă societatea urmează această cale invazivă, va împlini profeţia de rău-augur făcută cu mult timp în urmă:

“16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” 
(Apocalipsa 13:16-18)

Conform lui Tim Willard, director administrativ al revistei americane Futurists, numărul de asigurare socială al fiecărei persoane va fi alcătuit dintr-o „nouă configuraţie administrativă globală de 18 cifre, formată din numere internaţionale, care va permite ca oamenii să fie urmăriţi oriunde în lume”. Willard continuă cu previziunea că acest număr va avea forma a trei seturi de şase – 6-6-6.

Conform aceleiaşi teorii, va exista un singur guvern mondial, împărţit în zece naţiuni. Una dintre aceste naţiuni – Uniunea Europeană – s-a format deja şi este în curs de dezvoltare, având o monedă unică în majoritatea ţărilor care fac parte din ea. Dacă refuzăm acest „semn”, se crede că nu ne vom mai găsi locul în societatea nouă care va fi creată în curând.

Unii prezic că nu va exista nici o alternativă – câţiva chiar sugerează că un program de identificare obligatorie a fost implementat deja, iar guvernul injectează în secret cipuri în oameni care se supun unor operaţii sau proceduri medicale de rutină. Cu siguranţă, se lucrează deja la crearea de cipuri pentru anumite categorii de persoane vulnerabile pentru care există riscul de a se pierde, ajungând în situaţii periculoase – de exemplu, cei care suferă de autism şi bolnavii de Alzheimer – deci poate că este doar o problemă de timp până când conspiraţia implantării în masă a cipurilor se va transforma în realitate. Oamenii de ştiinţă şi companiile care lucrează la această tehnologie pretind că avantajele vor fi mai mari decât dezavantajele. Pe de altă parte, aplicarea sistemului ar putea prevesti apropierea Judecăţii de Apoi.

Sursa: lovendal.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 92

Close