Stiri externeVideo

Care sunt scopurile gruparii SIIL si de ce ameninta restul lumii?

Care este perspectiva lor cu privire la vremurile de pe urmă? Cred că suntem pragul ultimelor mari bătălii din Armaghedon?

Președintele Obama i-a numit cândva amatori, dar SIIL este o grupare teroristă care ucide. Comit omoruri indescriptibile și atrocități și câștigă teren în Irak și Siria. Cu toate acestea, unii oameni nu știu foarte multe despre această grupare islamică.

isis

SIIL sau Statul Islamic a apărut pe scena internațională în 2014, când a cucerit fâșii mari din Irak și Siria. Astăzi, SIIL conduce o zonă de mărimea Marii Britanii și este cea mai prosperă organizație teroristă din lume. În timp ce se extinde, forțele Statului Islamic produc haos și brutalitate pe oriunde merg. În ciuda a ceea ce știm despre SIIL, mai multe lucruri au rămas un mister până acum.
În noua sa carte, ”The Complete Infidel’s Guide to ISIS”, expertul în terorism, Robert Spencer, dezvăluie tot ce trebuie să știi despre SIIL și cum să oprești domnia terorii.

Acesta a fost întrebat de ce a scris cartea:
”Cred că este multă dezinformare în ceea ce privește gruparea SIIL, încât împiedică abilitatea noastră de a ne ocupa de asta. Este un lucru universal. Nu doar președintele Statelor Unite spune că SIIL nu are nimic de-a face cu islamul, ci guvernul întreg, partidul de opoziție, prim-ministrul Marii Britanii și practic fiecare autoritate din lumea occidentală neagă asta.”

Robert a fost întrebat care este ideologia stimulantă a grupării SIIL și care sunt scopurile:
”Gruparea SIIL este în esență islamică. Nu este doar o grupare islamică, ci stilul ei este islamic: califatul. Ei sunt conduși după exemplul lui Mahomed și învățăturile Coranului, de a face război și a subjuga necredincioșii. Singura autoritate pământească căreia i se supune fiecare musulman este califul, potrivit teologiei musulmane sunite. Acest lucru s-a dovedit. Este o afirmație foarte puternică.”

Citește și:  Ce a descoperit o femeie ascuns într-o Biblie cumpărată la mâna a doua

E ca un cântec de sirene prin care îi atrage gruparea SIIL. Ce îi atrage?
”Cu siguranță spun că acesta e Statul Islamic perfect. Acesta e Statul Islamic în care legea islamică este în vigoare. Niciunde în lume nu se poate spune asta. Acesta e Statul Islamic în care există un calif. Niciunde în lume nu se poate spune asta. Toate aceste lucruri sunt bazate pe învățături coranice. Musulmanii știu asta.”

Robert Spencer a scris în carte că gruparea SIIL a pătruns în Statele Unite. Doar cu câteva săptămâni în urmă s-a vorbit despre acest cuplu de la Universitatea de stat Mississippi ce a fost arestat în timp ce voia să se alăture grupării SIIL.

Cum a pătruns SIIL în Statele Unite?
”Prin intermediul mediei de socializare. Sunt foarte pricepuți la folosirea internetului: Twitter, Facebook, dar nu metodele prin care este transmis mesajul sunt importante, ci mesajul însuși. Mesajul e unul puternic printre musulmanii americani din cauză că e înrădăcinat puternic în tradiția islamică”, spunea Robert Spencer.

Care este perspectiva lor cu privire la vremurile de pe urmă? Cred că suntem pragul ultimelor mari bătălii din Armaghedon?

”Da, cred, și cred că vor face asta în următorii 10 ani. Până în anul 2025 ei se așteaptă să lupte ultima mare bătălie între musulmani și non-musulmani, după cum a fost profețit conform tradiției islamice de Mahomed însuși. El a spus că romanii, adică creștinii și non-musulmani, se vor aduna la Dabiq, oraș din nordul Siriei controlat de Statul Islamic.”

Citește și:  Tată acuzat de fosta soție că își „abuzează” băiatul, deoarece refuză să îl considere transgender

Un val uriaș de imigranți dau năvala în Europa acum din locuri precum Afganistan, Siria și Irak. Robert a fost întrebat dacă vede asta ca pe un potențial pericol pentru țările europene vestice:
”Fără nicio îndoială! Este un pericol iminent. Doar ieri au fost descoperiți câțiva jihadiști ai Statului Islamic printre așa numiții imigranți. Statul Islamic a amenințat deja că va umple Europa de refugiați. Ei se referă la refugiați care vor include printre ei războinici jihadiști.”
Ce pericol reprezintă SIIL pentru creștinii din această parte a lumii?

”Statul Islamic a jurat că va reimpune sistemul dhimmi, sistemul legal coranic și islamic prin care controlează creștinii și cei care nu sunt musulmani. Ei trebuie să plătească o taxă specială numită jizya și să accepte un statut servil, negând drepturile fundamentale, sub conducerea musulmanilor. Întreaga zonă Mosul, o zonă creștină de pe vremea lui Isus, este acum golită de creștini. Arhiepiscopul catolic caldeean de Mosul a spus că și-a pierdut întreaga dioceză din cauza islamului. Același lucru se va întâmpla în Europa și America dacă oamenii nu se trezesc.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 93 – septembrie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 51

Close