Istoria Crestinismului

Când omul se joacă de-a Dumnezeu. Planurile prin care oamenii de știință vor să ne facă… nemuritori

Multe companii, inclusiv Google, lucrează la modalități de a prelungi viața noastră cu zeci de ani. Însă americanii de la Humai au un plan mult mai ambițios pe care doresc să-l realizeze până în 2045. Aceștia vor să readucă oamenii la viață cu ajutorul inteligenței artificiale.

shutterstock_3740068-590x395

Josh Bocanegra, CEO al companiei, a declarat că în maximum 30 de ani se va putea transfera mintea unei persoane decedate într-un computer. Aceștia au realizat deja un model teoretic prin care să realizeze acest transfer, proces ce implică nanotehnologie și criogenie.

Conform explicațiilor, cu ajutorul unui computer ce va fi conectat printr-un cip la creierul uman, se vor stoca toate informațiile, stilul de conversație, comportamentul unei persoane pe toată durata vieții sale fizice. Apoi, după decesul acestuia, calculatorul va putea interacționa cu cei dragi în linii asemănătoare cu persoana reală.

Bocanegra a mai adăugat că în timp ce alte companii caută metode de a face versiuni virtuale a oamenilor păstrându-le amintirile, fotografiile sau clipurile video, inginerii săi doresc ceva mai mult. Credem că o versiune artificială inteligentă a persoanei iubite, cu care să se poată interacționa prin text și vocea, este un lucru fantastic și realizabil.”

Dacă compania va face vreun progres semnificativ în a-și atinge scopul, vom observa cu siguranță în următorii ani, când aceștia ne promit deja primele modele de inteligență artificială care va păstra intactă memoria vieții nostre.

Citește și:  Video: Cum arată creierul în timpul rugăciunii

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

Sursa:www.cunoastelumea.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close