Stiri externe

„Calendarul Ortodox” cu gay loveşte din nou: ediţia 2016

Echipa care realizează controversatele calendare sexy cu bărbaţi care joacă rolul unor preoţi ortodocşi a lansat deja şi numărul din 2016. Ediţia este intitulată „Sfânta Parafilie”, termen care desemnează practici sexuale neobişnuite, deviante.

5616d5c81200002e007e4b59
Calendarul prezintă bărbaţi atrăgători, în ipostaze sexy, cu conotaţii homosexuale, alături de icoane şi alte simboluri ale religiei creştin ortodoxe. Realizatorii calendarului spun că vor să arate că sexualitatea, dorinţa erotică, nu ţine cont de vârstă, rasă, gen sau orientare sexuală, scrie Huffington Post.

Pe copertă apare o imagine şocantă: Vladimir Putin şi patriarhul rus Kiril, reprezentaţi ca un cuplu, în lenjerie sexy. Purtătorul de cuvânt al proiectului, Magdalena De Iona, declară că mesajul calendarului este clar: critică dur atitudinea homofobă înverşunată a acestor persoane publice şi a Bisericii Ortodoxe. Realizatorii calendarului speră că în acest fel reprezentanţii Bisericii vor deveni mai toleranţi cu homosexualii.

Dacă în urmă cu câţiva ani publicaţiile străine susţineau că în aceste calendar apar chiar preoţi ortodocşi, inclusiv români, o anchetă a Bisericii Ortodoxe Române a demonstrat că în imagini sunt numai modele, nicidecum preoţi adevăraţi.

Patriarhia Română a declarat de la bun început că aceste calendare lansate anual sunt o „intenţie vădită de calomniere şi defăimare a slujitorilor ortodocşi”.

Primul calendar de acest fel a fost lansat în anul 2012, pe site-ul www.orthodox-calendar.com. Autorii proiectului scriu pe site că ei sunt un grup de tineri ortodocşi din Europa de Est. Scopul lor declarat este să combată prin aceste fotografii artistice atitudinea homofobă din ţările ortodoxe, ironizând totodată Biserica Ortodoxă, pe care o consideră implicată în acte de corupţie şi cenzură.

Citește și:  Donald Trump nu glumeşte: Ce le-a făcut homosexualilor imediat după ce a ajuns la Casa Albă

adevarul.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 44

Close