Stiri externe

Burqa și niqabul vor fi interzise în Olanda

Camera inferioara a Parlamentului olandez a votat, marti, interzicerea purtarii unor vesminte traditionale musulmane pentru femei, care acopera fata, in unele locuri publice.

Burqa si niqabul vor fi interzise in locuri in care identificarea purtatoarei este considerata esentiala, precum cladiri guvernamentale, mijloace de transport public, scoli si spitale, relateaza agentia Reuters.

Legea vizeaza si alte elemente care acopera fata, inclusiv masti de schi sau casti, insa nu se va aplica pe strazile publice.Prim-ministrul Mark Rutte sustine ca “propunerea legislativa nu are vreun fundament religios”.

Legea mai trebuie sa treaca de Senat.Sunt putine femei in Olanda care poarta astfel de haine, insa chestiunea se afla pe agenda publica de ani de zile. De altfel, interzicerea purtarii burqai este una dintre cerintele Partidului Libertatii, care este anti-islam si care conduce in sondaje inainte de alegerile din luna martie.

De asemenea, si Germania urmareste interzicera burqai. Aceasta este deja interzisa in locurile publice din Belgia si in cele din Franta.

media-147499659985927100-480x320

NapocaNews

Citește și:  EUTANASIA: O pacientă care căuta sprijin și terapie a primit invitații repetate la… EUTANASIE
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 28

Close