Stiri externe

“Bun venit homosexualilor în Biserica Creștină Contemporană din Rio de Janeiro!”

Marcos Gladstone si Fabio Inacio sunt co-fondatorii “Bisericii Crestine Contemporane”. Ei sunt de orientare penticostala, si primesc cu bratele deschise pe gay si lesbiene. Aceasta “biserica” s-a nascut din visul lui Gladstone de a predica o “evanghelie” a iubirii si acceptarii tuturor oamenilor.

9334ba0d8ed47b28810f6a7067008b9b

Aproape nevazuti cu cateva decenii in urma, penticostalii sunt acum a 5-a parte din populatia Braziliei, ea (Brazilia) fiind casa unui numar de romano-catolici, mai mare decat in orice alta natiune. Penticostalii sunt in general mult mai conservatori din punct de vedere social decat fratii lor catolici. Se opun cu inversunare avortului, care este interzis cu exceptia unor circumstante limitate, si de asemenea sunt impotriva casatoriilor gay.

In ultimii ani, uniunile civile de acelasi sex, au primit aprobarea de a deveni casatorii complete, depline. Unele Biserici Penticostale Braziliene ofera chiar unele programe consacrate, sustinand ca sunt capabile sa “vindece” persoanele gay.

Dar nu la fel stau lucrurile in “Biserica Crestina Contemporana”, care a sarbatorit saptamana trecuta a 9-a aniversare, cu raguseala si serviciu teatral intr-un cinematograf din Rio.

“Ei te primesc bine, te accepta, pentru ca Dumnezeu te iubeste asa cum esti” – spune Katia Simene, o lesbiana in varsta de 48 de ani care s-a alaturat lor in urma cu 3 ani.

Nascut catolic, Gladstone avea 14 ani cand familia lui s-a convertit la una din bisericile penticostale care s-a inmultit mult in cartierele sarace. A fost dat afara dupa ce a rupt un angajament de 4 ani (probabil logodna), reiesind ca e gay in jurul varstei 20 de ani.

Citește și:  Presedintele Braziliei a spus: „Dumnezeu este deasupra tuturor” și că Brazilia e o țară creștină

“A fost un scandal imens in cadrul bisericii” a spus el, strigand pentru a fi auzit deasupra zgomotului a sute de “inchinatori” din noua “biserica”. “Asa-zisa mama-soacra a spus tuturor – chiar si papagalilor, cainilor si perusilor.”

Dupa aceasta, Gladstone a simtit ca nu se incadreaza in nici o biserica, asa ca a fondat “Biserica Crestina Contemporana” la etajul al 3-lea al unei cladiri doar cu scari, din cartierul boem Lapa din Rio, primele “servicii” atragand o duzina de enoriasi.

Printre primii convertiti a fost Inacio, care de asemenea a anulat o logodna cu o femeie si s-a dezlipit de o denominatie penticostala. De cand s-au casatorit, el si Gladstone au adoptat 2 copii, cu varsta actuala de 11 si 12 ani.

Impreuna ei au condus expansiunea “bisericii” la peste 3000 de membri in 3 orase, iar alte 3 ramuri fiind asteptate pana la sfarsitul anului.

newsnetcrestin.blogspot.ro

 

 

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 71 =

Close