Stiri externe

Bulgaria declara razboi islamului radical. INCHISOARE pentru cei care sustin Sharia

Deputatii bulgari au adus anumite schimbari Codului Penal, fiind incriminat si pedepsit „islamul radical”.

Dintre cei 119 deputati prezenti la sedinta, 106 au votat in favoarea proiectului, trei au fost impotriva iar 10 s-au abtinut. Initiatorii proiectului de lege au fost deputatii Frontului Patriotic, anunta Novinite.

Schimbarile incrimineaza propovaduirea islamului radical, aceasta infractiune urmand a fi sanctionata cu inchisoare de pana la trei ani sau cu o amenda de pana la 5000 de leva (2500 de euro).

Noul text al Codului Penal specifica, printre altele, ca ideologia radicala a islamului va fi pedepsita prin lege. Ea nu mai poate fi propovaduita de nicio opersoana care, prin cuvinte, actiuni sau distribuire de texte si simboluri, agita si flutura una dintre urmatoarele idei: formarea unui Califat, impunerea legilor Sharia printre credinciosi, impunerea unor principii religioase prin forta sau violenta propagandistica, sub forma razboiului sfant (jihad) impotriva nemusulmanilor.

DPS, partidul minoritatii turce, a lipsit de la dezbateri transmitand ca aceasta schimbare poate afecta peste un milion de cetateni bulgari musulmani.

sharia-law

Sursa: www.aktual24.ro

Citește și:  Papa Francis a schimbat rugăciunea către Sf. Maria ca să-i pomenească și pe protejații săi

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 74

Close