Social

BREAKING NEWS: Poziţia Comisarului European pentru Drepturile Omului privind cazul Bodnariu

Drama familiei Bodnariu rămâne un subiect pe agenda Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (ACPE). În cadrul dezbaterilor din sesiunea de primăvară a APCE ce se desfăşoară în perioada, 18-23 aprilie la Strasbourg, deputatul moldovean, Valeriu Ghileţchi a solicitat opinia Comisarului European pentru Drepturile Omului, Rnils Muiznieks cu privire la familia Bodnariu şi practica luării copiilor din familii de către Barnevernet.

Valeriu-Ghiletchi_Rnils-Muiznieks

„Dle comisar, îndepărtarea copiilor, pe baza unui ordin administrativ provizoriu în locul unei hotărâri judecătorești contravine Rezoluției 2049, adoptată anul trecut de această Adunare. Care este opinia dumneavoastră cu privire la această practică în unele dintre statele noastre membre? Mai specific, în Norvegia, serviciile sociale au luat cinci copii dintr-o familie mixtă formată dintr-un cetăţean român şi o cetăţeancă norvegiană, ceea ce a dus la un val de proteste la nivel internațional, care sâmbăta trecută s-a desfăşurat în 22 de țări”.

Potrivit deputatului, Valeriu Ghileţchi, răspunsul Comisarului European pentru Drepturile Omului la surprins plăcut:

„Separarea copiilor de părinți este o chestiune mai largă şi aici se cere

maximă prudență, pentru că noi trebuie să ne întrebăm care este cel mai bun interes pentru copil? Cel mai bun interes pentru copil este aproape întotdeauna să fie cu părinții săi. Doar în cazuri extreme şi excepționale, când copilul poate suferi daune serioase din cauza comportamentului părinților, copilul ar trebui separat temporar de părinți. Noi trebuie să intervenim pentru a susține familiile ca ele să rămână împreună şi copiii să fie cu familiile lor. Separarea copiilor de părinți trebuie să fie doar în ultima instanță şi doar pentru o perioadă foarte scurtă”, a răspuns Comisarul European, deputatului moldovean, Valeriu Ghileţchi.

Citeşte mai mult pe: www.stiricrestine.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Close