Stiri externe

Brazilia: 8000 botezuri pe plaja din Ponta Negra

Aproximativ 12 mii de credinciosi din Biserica „Adunarea lui Dumnezeu” au fost botezati recent intr-o dupa-amiaza a zilei de sambata in apele principalelor rauri din statul brazilian Amazonas.

Assembleia-Deus-coletivo-Ponta-Negra_ACRIMA20151205_0039_5

Numai in zona de vest a capitalei statului Manaus, au fost botezati cel putin 8000 de credinciosi pe plaja din Ponta Negra.

In vederea acestei operatiuni, plaja Ponta Negra a fost impartita in 300 de zone. De fiecare domeniu s-a ocupat cate un pastor misionar care i-a botezat pe credinciosi.

Pastorul misionar din zona 186, Jose Bom Ciano da Cruz a botezat 12 membri care i-au fost alocati. El a spus ca fiecare frate petrece cel putin sase luni de formare inainte de a fi botezat.

Este necesar ca fratii nostri sa fie constienti de responsabilitatea pe care o au atunci cand primesc botezul. De aceea exista o perioada de 6 luni de studiu, dedicare si de formare”, a declarat pastorul Jose Bom Ciano.

Odata ce iau decizia de a se boteza, oamenii iau legatura cu pastorul din zona de misiune care ii va indrepta spre biserica unde vor incepe studiile biblice, relateaza Acritica.

Prima carte care urmeaza sa fie studiata se numeste „Sapte pasi” si relateaza detalii cu privire la viata lui Isus Hristos. A doua carte este despre stilul de viata al persoanei care alege sa urmeze invataturile lui Isus „Mergand cu Hristos”.

Dupa studiul ambelor carti, candidatii trec printr-un curs de formare, care ii invata despre ceea ce inseamna botezul, administrat de pastor si care completeaza astfel cele sase luni de pregatire.

Cristina Nunes de Lima, o vanzatoare in varsta de 27 de ani, a fost una dintre cele 8.000 de persoane botezate. Ea a urmat perioada de pregatire de sase luni si cunostea importanta botezului.

afirmativ.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 19

Close