Informatii utile

Bob Dylan. cantaret si compozitor crestin? Noi dezvaluiri

Bob Dylan. cantaret si compozitor crestin? Noi dezvaluiri

Crestin, agnostic, evreu: cu toti acesti termeni a fost caracterizat binecunoscutul compozitor Bob Dylan, dar problema a ramas, pentru mult timp, fara vreun răspuns foarte clar.

Fanii lui Bob Dylan au fost întotdeauna confuzi in ce priveste afilierea religioasa a cantaretului si compozitorului de elita. Deși s-a născut evreu, Dylan s-a convertit ulterior, în mod deschis, la Creștinism. La acea perioada, mai multe piese ale acestuia aveau un colorit crestin, iar pe atunci oamenii știau clar ca Dylan era creștin. Cu toate acestea, temele creștine au dispărut din cântecele sale, în cele din urmă, lăsând loc unor noi intrebari privind Crestinismul lui Dylan.

Bob Dylan, un compozitor crestin: noi dezvaluiri

Chiar și mai târziu, s-a scos la iveala faptul că Dylan continua să practice unele dintre obiceiurile sale evreiești, fapt care a dat încă o dată naștere unor speculații cu privire la convingerile sale religioase.

In aceste zile, insa, toate aceste îndoieli au fost date la o parte, cu ajutorul prietenului mesianic-evreu al lui Dylan și ghid spiritual, Al Kasha, in varsta de 75 de ani, care a asigurat că Dylan nu si-a pierdut credința în Hristos.

Dylan a acceptat Creștinismul după ce Kasha i L-a prezentat pe Hristos. Kasha este el însuși un compozitor celebru, câștigand Premiul Oscar de două ori pentru compozițiile sale. In anul 1978, el a raportat ca s-a rugat, cu Dylan, în apartamentul său, cu puțin timp înainte de convertirea acestuia. Dylan chiar semnase pentru un curs de catehizare si ucenicie, cu Capela Calvary din California de Sud. De atunci, Dylan a fost deschis in ce priveste Credința sa Creștină. El a compus chiar și albume creștine, cum ar fi Saved, Shot of Love and Slow Train Coming, pe langă înregistrarea unui Album de Crăciun, în 2009.

Citeste mai departe pe: lonews.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =

Close