Stiri externe

Biserici crestine incendiate in Tanzania

O biserică catolică a fost arsa cu totul, în nord-vestul Tanzaniei. Incendierea a avut loc în Nyarvele, regiunea Kagera, aproape de granița cu Uganda, Rwanda și Burundi, potrivit publicatiei rusesti Sedmita (Saptamana).

Potrivit agenției Fides, biserica a fost incendiata pe 2 mai.

Pe parcursul ultimelor patru luni, aceasta a ajuns sa fie cea de-a treia biserică creștină arsa in Tanzania. Anterior, incendiatorii au distrus casele de cult ale unor grupari penticostale tanzaniene.

“Cei care speră că, prin arderea bisericilor noastre, vom înceta să ne rugăm, greșesc” – a spus un preot catolic, Fortunatus Bidzhura citeaza agentia de stiri,lonews.ro

“Lângă biserica noastră, există un copac mare, si ne vom aduna sub el la rugăciune”.
Comunitatea creștină formează 62% din populația Tanzaniei, musulmanii reprezentând un procent de peste 30%. Populația creștină este formată în majoritate din romano-catolici, protestanți, adventiști, mormoni și martori ai lui Iehova. Între 80% și 90% din populația musulmană este sunni, restul fiind siita. In tara, mai pot fi intalnite comunități active ale altor grupuri religioase, precum budiști, hinduși și bahai.
Citește și:  Persecuţiile împotriva creştinilor au crescut în 2013
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 67

Close