Stiri externe

Biserica suedeză schimbă denumirea de gen a denumirii lui Dumnezeu: Fără chemarea ”El” sau ”Domnul”

O schimbare importantă a apărut în biserica suedeză, legată de referirile la divinitatea supremă.

Directorul consiliului celei mai mari biserici creştine din Suedia a declarat că Dumnezeu este dincolo de ceea ce muritorii desemnează genul, relatează presa suedeză, preluată de evz.ro. Astfel, biserica suedeză cere clerului său să folosească un limbaj neutru non-gen când se fac referiri la divinitatea supremă, trebuind în acest caz să se abţină să folosească termeni ca „Domnul” sau „El”.

După opt zile de consiliu director al Bisericii a fost luată această hotărâre, care-şi va face efectele începând cu 20 mai, ziua Rusaliilor.

Biserica, bătrâna Biserică de Stat este condusă de o femeie-arhiepiscop, Antje Jackelén. Jackelén a declarat agenţiei de presă suedeză, TT, că folosirea unui limbaj mai inclusiv fusese deja discutat înaintea congresului din 1986: ”Dumnezeu nu este uman, deci nu-i putem spune EL sau Domnul”, a declarat Jackelén preluată de sursa citată.

Biserica suedeză mai are doar 2 la sută dintre credincioșii suedezi devenind minoritară față de religia musulmană care a devenit majoritară în Suedia.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 15 =

Close