Stiri interne

Biserica se opune legii parteneriatului civil: E contrar traditiei poporului roman, va incuraja concubinajul

Patriarhia Romana a criticat in termeni duri, marti, proiectul de lege privind parteneriatul civil, aflat in dezbatere la Camera Deputatilor.

“Patriarhia Romana priveste cu ingrijorare demersurile legate de eventuala oficializare a asa-zisului ‘parteneriat civil’, actiuni materializate intr-un proiect de lege aflat in acest moment pe agenda Camerei Deputatilor”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Biserica Ortodoxa Romana.

Reprezentantii BOR considera ca “institutionalizarea unei forme alternative de familie este contrara credintei crestine si traditiei poporului roman, cu posibile consecinte grave pentru viata morala, familiala si sociala a acestuia”.

Acestia sustin ca “familia se naste exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie“, cu exceptia adoptiei si a “inrudirii de sange”.

“Parteneriatul civil nu ar face decat sa incurajeze concubinajul si sa deresponsabilizeze pe cei doi parteneri in detrimentul mamei si al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejeaza in mod optim ‘cresterea, educatia si instruirea copiilor’ este doar familia (art. 48, al. 1 din Constitutia Romaniei) “, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Reprezentantii Patriarhiei spun ca “incercarile de redefinire a familiei naturale si traditionale, confirmata moral si legislativ de-a lungul istoriei umanitatii, par sa faca parte dintr-o agenda ideologica care discrediteaza valorile si binefacerile sociale ale familiei”.

Comentariile BOR vin dupa ce, luni seara, proiectul de lege privind parteneriatul civil, depus de deputatul Remus Cernea in Parlament, a primit aviz favorabil in Comisia pentru egalitate de sanse intre barbati si femei.

Citește și:  VIDEO: Un copil cântă o piesă anti-gay în biserică

Initiativa legislativa prevede ca persoanelor de acelasi sex sau celor heterosexuale le este permis sa incheie un “contract de parteneriat civil”, in cazul in care nu vor sau nu pot sa se casatoreasca.

Asta ar insemna ca statul roman ar recunoaste, in premiera, din punct de vedere juridic, dreptul persoanelor gay de a forma o uniune. De asemenea, legea ar reglementa situatia bunurilor comune in cazul persoanelor care nu se casatoresc. Asta ar simplifica lucrurile in cazul unei despartiri si ar garanta dreptul la mostenire daca unul dintre parteneri moare.

Coalitia pentru Familie – cea care a strans semnaturi pentru modificare Constitutiei in sensul redefinirii familiei ca uniune intre femei si barbat, nu intre soti, cum este acum – a trimis luni o scrisoare Parlamentului in care cere respingerea proiectului de lege.

Propunerea legislativa se afla in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, care urmeaza sa dea un vot in calitate de for decizional.

www.ziare.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Close