Stiri externe

Biserica rusă și Vaticanul fac grup de lucru pentru creștinii din Siria

Președintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri ‘dialogul direct’ început între Biserica Ortodoxă rusă și Sfântul Scaun, într-o declarație transmisă în stațiunea Soci, unde l-a primit primit pe secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, care a avut anterior întrevederi la Moscova cu patriarhul Kiril și cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează agenția EFE, potrivit Agerpres.

Liderul de la Kremlin a subliniat că valorile umanitare pe care la apără Sfântul Scaun și Biserica Ortodoxă rusă sunt baza relațiilor dintre cele două confesiuni, pe de o parte, și între Rusia ca stat și Vatican, pe de altă parte.

La rândul său, patriarhul Kiril a spus după întrevederea de marți cu cardinalul Pietro Parolin că relațiile Rusiei cu Vaticanul ‘au intrat cu adevărat într-o nouă etapă’. Kiril a amintit de întâlnirea pe care a avut-o la Havana (Cuba) cu Papa Francisc pe 12 februarie 2016, când au convenit asupra unor poziții comune privind ‘probleme de actualitate foarte importante’.

Patriarhul a vorbit concret și despre posibilitatea ca Biserica Ortodoxă rusă și Biserica Catolică să dezvolte proiecte comune în sprijinul oamenilor care suferă din cauza conflictelor armate din Orientul Mijlociu. La puțin timp după întrevederea sa cu Papa Francisc, cele două biserici au creat un grup comun care a vizitat Siria și Libanul.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 88 =

Close