PersecutiiStiri externe

Biserica persecutată și Coreea de Nord

Persecuția creștinilor se răspândește. Organizația anti-persecuție Open Doors a întocmit o listă cu cele mai periculoase 50 de țări din lume pentru creștini. Țările musulmane domină lista, mai puțin primul loc. În prezent, în lume, 250 de milioane de creștini, adică o persoană din 12, se confruntă cu persecuția.

 

David Curry, președintele Open Doors, acuză extremiștii islamici pentru abuzurile cele mai grave, mai ales împotriva femeilor: „Am numărat 2.260 de femei obligate să se căsătorească, violate sau molestate de extremiști musulmani”. Curry vorbea și despre cazul unei călugărițe de 47 de ani, amenințată cu moartea pentru că a lucrat cu oamenii săraci din India în numele lui Isus: „Doi extremiști hinduși au venit la clinica medicală, au violat-o, au drogat-o și au lăsat-o inconștientă, legată de un pat”. El a făcut apel ca creștinii să se roage pentru frații lor persecutați în lume.

Dar prima țară pe listă este Coreea de Nord și dictatorul Kim Jong Un. „Imaginați-vă un lider care se crede Dumnezeu, dar se comportă ca un animal care își devorează poporul.”

Creștinii din Coreea de Nord se confruntă cu persecuție cruntă, însă nu a fost așa dintotdeauna. În 1907, în Coreea de Nord a pornit o mare trezire, ce a durat 40 de ani și a influențat toate domeniile societății, iar Phenian era numit Ierusalimul Orientului. Andrei Lankov, profesor de istorie a Asiei în Seul, spune că, cu puține excepții, fiecare lider comunist din Coreea de Nord din anii 1920-1940 provenea dintr-o familie creștină, chiar și dictatorul Kim Jong-un a fost expus creștinismului, străbunicii săi fiind membri activi ai unei biserici protestante.

În prezent, situația din Phenian este foarte diferită. Creștinii sunt torturați, violați, lăsați să moară de foame și executați. E unul dintre regimurile cele mai represive față de religie care au existat vreodată.

Creștinii din Coreea au ținut întâlniri de rugăciune, cerând lui Dumnezeu să unească cele două țări și să pornească o mișcare trezire. David Yonggi Cho, un pastor din Coreea de Sud, conduce cea mai mare biserică din lume. De decenii, el pregătește echipe de pastori tineri gata să împărtășească Evanghelia,  odată ce granița din nord se va deschide. Cho și alții cheamă biserica din lume să își amintească de cei care suferă pentru credința lor și să se roage ca Dumnezeu să aducă o nouă mișcare de trezire în Coreea de Nord: „De creștinism îi e cel mai teamă dinastiei Kim, ea cunoaște ce s-a întâmplat în 1907, când Biserica Creștină s-a răspândit enorm în Peninsula Coreeană.”

Religia falsă a Coreei de Nord

Un război între Coreea de Nord și Occident pare foarte posibil în zilele noastre. Dar unii credincioși cred că adevărata cale pentru a înfrânge Coreea de Nord e învingerea religiei false cu adevărul Evangheliei.

Coreea de Nord este considerată un pericol mortal pentru creștini fiindcă e atee. Însă lucrurile nu stau chiar așa. Kim Jong-un este venerat ca un dumnezeu și s-a creat o religie prin care se idolatrizează dinastia Kim, religia Juche, introdusă de bunicul lui Kim Jong-un. El e considerat un dumnezeu. Kim Jong-un este considerat un fel de Isus și Juche reprezintă pentru ei un fel de Duh Sfânt. Din acest motiv, Suzanne Scholte, activist pentru drepturile omului în Coreea, consideră că Coreea de Nord suferă atât de mult. Ea afirmă că modul în care a fost conceput regimul este o perversiune a mesajului creștin al Evangheliei.

Suzanne Scholte: „Coreenii au fost manipulați să îl idolatrizeze cât trăiesc. Au și o rugăciune pe care o spun după o mâncare: Îți mulțumesc, tată Kim Ir-sen. Au un fel de Crez apostolic modificat pentru a slăvi dictatura Kim.”

Tom Belke a scris o carte intitulată Juche: Un studiu creștin asupra religiei de stat din Coreea de Nord. El spune că: „Alte țări din afară nu vor înțelege mentalitatea nord-coreenilor dacă nu înțeleg religia Juche și manipularea”. Belke susține că regimul se teme mai mult de influența transformatoare a Evangheliei decât de armata americană, pentru că Biblia e cartea cea mai periculoasă pentru sistem.

Sholte spune că inițiatorul religiei Juche, care mai târziu a dezertat, i-a spus următoarele: „Numai mesajul Evangheliei poate elibera poporul nord-coreean de manipularea acestui sistem asupritor, pentru că subminează așa-zisa autoritate divină a lui Kim.”

Belke spune că porecla „micul om-rachetă” dată de Trump lui Kim are un efect similar, pentru că își bate joc de zeul lor.

Suzanne Scholte spune că, dacă ar avea șansa, nord-coreenii ar înțelege cu ușurință mesajul creștinismului față de religia promovată de Kim. „Creștinii spun că ești un copil al lui Dumnezeu, creat să trăiești liber. Dar comuniștii te învață să fii sluga familiei Kim și să îți dedici viața și să mori pentru familia Kim.”

Scholte susține Radio „Coreea de Nord Liberă” prin care li se vestește Evanghelia nord-coreenilor, o oră pe zi. Prin acest radio au avut loc miracole. „Toții copiii mureau de febră tifoidă. O femeie care a ascultat emisiunile radio și-a notat niște versete din Biblie și s-a rugat cu ele pentru fiica ei. Ea a spus că dacă Dumnezeu există, îi va vindeca fata. Ea a fost singura care a supraviețuit epidemiei.”

Belke crede că această putere și nu armele nucleare vor învinge răutatea lui Kim: „Domniile și căpeteniile spirituale care susțin regimul nord-coreean trebuie distruse. Și asta nu se poate face prin acțiuni politice, ci prin rugăciune și post, iar asta e datoria Bisericii.”

Reportaje difuzate în emisiunea Mapamond Creștin, difuzată în fiecare duminică de la ora 20 pe canalul Alfa Omega TV. Fii la curent cu ultimele știri creștine: www.alfaomega.tv/stiri

Sursa

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 30

Close