PersecutiiStiri externe

Biserica nord-coreeană crește chiar in persecuție.

O echipă feminină de hochei pe gheață formată din sud și nord-coreene, un steag simbolizând unificarea… La începutul Jocurilor Olimpice, Coreea de Nord a trimis un semnal puternic.

În ciuda eforturilor autorităților nord-coreene pentru a izola țara, semnele arată că nord-coreenii își schimbă mentalitatea. Un alt semn de speranță este faptul că Biserica nord-coreeană crește chiar in persecuție. Un cunoscător al situației din țară confirmă: «Rugăciunile voastre sunt ascultate. Niciodată înainte nu au existat atât de mulți nord-coreeni credincioși. Dumnezeu schimbă această țară.»

«În timp ce multe națiuni se reunesc pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă, să nu uităm că în fiecare zi, în Coreea de Nord învecinată, mai mult de 300’000 de creștini nu au dreptul de a lua parte la nicio sărbătoare religioasă. Ei sunt o comunitate disperată, care luptă pentru supraviețuire», amintește un specialist în drepturile omului Porților Deschise.

Statul controlează fiecare domeniu din viața nord-coreeană, iar gândul că Dumnezeu este o autoritate superioară conducătorului Kim Jong-un trebuie distrus. Astfel, zeci de mii de creștini sunt încarcerați în tabere oribile de muncă forțată. Foarte puțini supraviețuiesc.

În ciuda unui asemenea grad de persecuție, creștinii nord-coreeni nu sunt descurajați. Unul dintre ei afirmă: «Am aflat că Dumnezeu a mobilizat creștini din întreaga lume pentru ca să se roage pentru noi. Vă mulțumim din toata inima.»

Citește și:  Lituania, una dintre cele mai prospere țări din UE, respinge legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Printr-o rețea de parteneri, Porți Deschise ajută în jur de 60’000 de creștini nord-coreeni.

Vezi si: De ce nu există copii creștini în Coreea de Nord?

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 26

Close