Stiri externe

Biserica din Norvegia a legalizat căsătoriile gay

Sinodul Bisericii Protestante norvegiene a decis să autorizeze căsătoriile persoanelor de acelaşi sex. Pentru adoptarea deciziei au votat 88 dintre cei 115 membri ai sinodului reunit la Trondheim scrie digi24.ro

570bc539682ccfcd4becdbd6

Liderii cultului reliogios majoritar din Norvegia au decis şi că va fi creată o nouă liturghie pentru astfel de evenimente.

Până la această decizie a bisericii norvegiene, căsătoria religioasă a persoanelor de acelaşi sex era permisă doar în Danemarca, Suedia şi în câteva congregaţii din Marea Britanie sau America.

Anunţarea rezultatului votului de la Trondheim a fost primită cu ovaţii în picioare, lacrimi şi îmbrăţişări între membrii sinodului norvegian, conform imaginilor care au fost transmise în direct pe internet. Decizia va mai aştepta însă până va fi pusă în practică. Abia la începutul anului viitor se estimează că va fi gata noul ritual liturgic destinat special căsătoriilor gay.

74,3% din populaţia norvegiană aparţine cultului protestant. Legea care recunoaşte căsătoriile civile între homosexualii din această ţară a fost adoptată în 2009.

Citește și:  Dragnea vrea să lanseze o dezbatere despre legiferarea parteneriatului civil: E o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu există
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 52

Close