Interesul istoric din Tara Sfanta este la cel mai inalt nivel. In curand, vizitatorii din Ierusalim vor putea sa vada nu doar artefactele antice ci si latura stiintifica a acestora. Julie Stahl, corespondentul CBN din Orientul Mijlociu ne arata cum Biblia prinde viata prin mijloace arheologice.

Acest complex special se întinde pe o suprafață de 3.5 hectare, și oferă vizitatorilor o viziune realistă despre bogăția istoriei descoperite în această țară.
Vrem să expunem toate artefactele găsite în Israel de-a lungul anilor și totodată vrem să expunem tehnicile arheologice ale cercetării și publicațiile noastre din timpul săpăturilor arheologice din campus.

Clădirea cu zece etaje este ascunsă de privirile trecătorilor, fiindcă a fost concepută ca un sit arheologic și e construită pe nivele subterane. Intrarea se va face de la etajul zero, care e cel mai înalt nivel, iar de acolo de pe acoperiș, se va parcurge traseul subteran până la nivelul zece.
Deasupra clădirii e o copertină uriașă, asemenea copertinei de protecție care este întinsă de obicei peste situl arheologic.
La o ceremonie specială de dedicare, premierul Benjamin Netanyahu a lăudat atât construcția cât și momentul inaugurării acesteia, pentru că ea dovedește istoria poporului evreu în acest loc.

Citeste mai departe pe: alfaomega.tv

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload