Stiri externe

Berlin: Wi-Fi gratuit la bisericile protestante

Accesul gratuit la Internet, de tip Wi-Fi, va fi disponibil, în curând, in toate bisericile protestante din apropierea Berlinului, într-o mișcare care va coincide cu aniversarea a 500 de ani de la Reforma lui Martin Luther titreaza,lonews.ro 

wi-fi godspot_t

Astfel, Bisericile protestante din Berlin le vor oferi, turistilor si celor aflati in apropiere, în curând, hotspot-uri gratuite de Internet, pe care le-au numit “Godspot-uri”.

“Cu Godspot vrem să construim o Biserică protestantă, ca lacas sigur si familiar pentru lumea digitală”, a declarat Fabian Kraetschmer, administratorul IT regional al Bisericii, pentru Deutsche Welle, explicand astfel motivul inițiativei.

Nu va fi nevoie de parola, la accesarea retelei, insa utilizatori vor avea ca prima pagina o pagina a bisericii în care se află router-ul. Odată iesiti de pe pagina principala, utilizatorii vor fi liberi sa navigheze pe Internet, oriunde doresc.

“Cei care se conectează la Godspot vor fi redirecționati, inițial, spre o pagină cu informații despre parohia aflata in zona, cu conținut teologic, de unde pot apoi accesa Internetul, fara parola”, a raportat Daily News.

Spre deosebire de unele state UE care au acces gratuit Wi-Fi în majoritatea zonelor urbane, Germania se inscrie printre cele mai putin prietenoase state fata de Internet.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 34 =

Close