Social

BBC prezintă un reportaj cutremurător despre drama familiei Bodnariu

Postul britanic de televiziune BBC relatează calvarul prin care trece familia Bodnariu.

Experţii din documentarul realizat de BBC spun că Barnevernet adesea se grăbeşte, cu prea puţine argumente, să separe copii de familie, mai ales dacă sunt imigranţi.

Prestigioasa instituţie media britanică a realizat un documentar audio de aproape jumătate de oră şi a publicat pe site-ul propriu un amplu material despre familia Bodnariu în care este prezentată întreagă poveste, opiniile experţilor dar şi alte informaţii, cum este aceea că un copil cu mama străină are de patru ori mai multe şanse să fie luat de Barnevernet, scrie antena3.ro.

Părinţii se pregătesc de proces

Părinții se pregătesc pentru procesul în instanță, în care contestă decizia prin care le-au fost luați copiii, dar în același timp se pregătesc și pentru procesul administrativ prin care Barnevernet vrea să-i decadă din drepturile parentale, și asta pentru că nu vor sa recunoască acuzațiile mincinoase care li se impută. Pentru acest proces este esențială participarea unui psiholog autorizat, a cărui evaluare și concluzii contează foarte mult în luarea deciziei de către curtea regională.

Barnevernet vrea să impună psihologul lor deși părinții ar avea dreptul la orice psiholog autorizat și ales de ei. Mâine are loc un protest internaţional de amploare împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia.

bodnariu caz copii norvegia parinti

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 30 =

Close