Stiri externe

Bavaria din Germania a decis ca în toate clădirile guvernamentale să fie agățate Cruci pentru a reflecta „identitatea culturală

Autoritățile landului Bavaria din Germania au decis ca în toate clădirile guvernamentale să fie agățate Cruci  pentru a reflecta „identitatea culturală”, în contextul în care bavarezii continuă să conteste politica Berlinului privind multiculturalismul și cea a „ușilor deschise” pentru migranți.

De vineri toate birourile administrației din landul german Bavaria sunt obligate să afișeze la vedere cruci în zona de intrare.
Bavaria rămâne un stat majoritar creștin. În 2016, 50,5% din populația landului s-a descris ca fiind romano-catolică, iar 18% dintre cei chestionați s-au declarat protestanți.
„Obligația de a prezenta cruci în zona de intrare este valabilă și pentru toate autoritățile din subordinea Ministerului artei și științei, cu excepția colegiilor, teatrelor și muzeelor. Pentru acestea este o recomandare”, a precizat ea.
Legislația introdusă de noul premier bavarez Markus Soeder a fost un motiv de dezbatere politică încinsă, discuția purtându-se în jurul locului pe care îl are creștinismul în identitatea germană și asupra întrebării dacă nu cumva Bavaria estompează limitele dintre stat și religie. Biserica romano-catolică se bucură de un sprijin puternic în Bavaria.
Cardinalul din Munchen Reinhard Marx a denunțat totuși măsura drept o tentativă de a exploata crucea pentru câștiguri politice, notează DPA.
Soeder și Uniunea Creștin-Socială (CSU) speră să-și păstreze majoritatea absolută în alegerile parlamentare regionale din octombrie, după ce a pierdut în septembrie anul trecut în fața formațiunii populiste Alternativa pentru Germania (AfD) la nivel național.
Soeder este așteptat la Roma în contextul în care obligația de afișare a crucii intră în vigoare, urmând să aibă întâlniri cu Papa Francis și cu Papa emerit Benedict al XVI-lea, care este și el bavarez.
Citește și:  BAGDAD: Biserici inchise definitiv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 62

Close