PersecutiiStiri externe

BATAI,VIOLURI,CRIME: Persecutarea creștinilor a crescut în Asia

Coreea de Nord,China,Bhutan,India,Sri Lanka,Bangladesh,Laos,Vietnam,Malaezia,Indonezia,toate aceste țări au un lucru trist în comun: ele fac parte din lista de 50 de țări în care credința in Dumnezeu costă cel mai mult.

chretiens-ersecutes

ONG-ul Portes Ouvertes (Porti Deschise) releveaza trei pedepse anti-crestine in 2016.

“Extremismul islamic fiind  principala sursă de persecuție;refuzul de a coexista cu creștinii și persecutarea de catre stat.”

În China, pastorul unei biserici  împreună cu soția sa au protestat împotriva demolarii bisericii lor de către guvern. S-au pus  în fața buldozerelor pentru a opri demolarea iar in final au fost impinsi de catre coductorul buldozerului intr-o groapa. Pastorul a reusit sa se salveze insa din pacate pentru sotia acestuia nu s-a mai putut face nimica.

În India 25 de radicali hindusi  pe motociclete au debarcat  într- o biserică în care 60 de creștini s-au adunat pentru a lăuda pe Dumnezeu.I-au bătut și au distrus multe obiecte și Biblii.Climatul de impunitate este de așa natură încât promovează astfel de acțiuni.

 La Nizamabad când creștinii au fost bătuți de hindusi tot ei au si fost arestați de către poliție. Unul dintre ei declara:

” Am fost reținut la secția de poliție pentru mai mult de 4 ore.Singura noastră crimă a fost de a distribui literatura creștină în localitate.”

Tot în India,un pastor și soția lui însărcinată au fost bătuți de radicalii hinduși înarmați cu cuțite și ciocane. Biblia lor a fost udata cu un lichid inflamabil și arsa în mijlocul altor obiecte bisericești.

De asemenea în India exista o creștere bruscă a numărului de violuri.Printre victime cele mai multe sunt maicutele catolice.

În Sri Lanka creștinii suferă din cauza violenței budiștilor. Întrunirile sunt anulate din cauza amenintarilor. Creștinii nu-si mai pot îngropa morții în cimitirele publice. Recent un pastor a fost amenințat în timpul predicii sale:

” Dacă mai continuați serviciile de evanghelizare veti avea de suferit.”

Polițistii locali  refuza să-i ofere  protecție și l-au sfătuit să-si  inchida biserica.

În Vietnam soția unui pastor închis a fost bătuta de poliție pentru că a refuzat să dea informații despre o întâlnire care a avut loc intre soțul ei si o delegație a drepturilor omului. Ea a fost dusă înapoi acasă și  lăsata inconștienta în fața ușii.

Peste tot in  lume la ora actuala peste 150 de milioane de creștini sunt persecutați.

InfoCrestin

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 5

Close