PersecutiiStiri externe

Bangladesh: Creștinii suferă persecuții aproape in fiecare zi

În Bangladesh creștinii și alte minorități religioase sufera persecuții in fiecare zi, veninte din partea extremistilor musulmani.

Acest raport este relevat de Under threat: The challenges facing religious minorities in Bangladesh si publicat recent de  ONG-ul britanic Minority Rights Group International.

În această țară din Asia de Sud cu majoritate musulmană sunnită,creștinii reprezintă doar 0,3% din populație. Minoritățiile religioase, budiste, hinduse și musulmanii siiti reprezintă 9,6% din populație.

Raportul arată că populatia creștina la fel ca alte minorități religioase suferă cele mai multe violențe în această țară.

Prima jumătate a anului 2016 a înregistrat o creștere semnificativă a violenței in randul crestinilor din Bangladesh.

Creștinii sunt atacați pentru pamanturile agricole și proprietatiile lor, iar cei care ii agreseaza  sunt susținuti in mare parte de către toate partidele politice. Ei considera creștinii  o mică minoritate, slab și incapabil să reziste și să protesteze.

In raportul se mai mentioneaza ca atacurile care vizeaza creștinii sunt sustinute de  către grupurile extremiste, cum ar fi Jama’atul mujahedinilor din Bangladesh, care au trimis de foarte multe ori amenințări cu moartea credincioșilor.

Guvernul din Bangladesh a esuat în lupta împotriva atacurilor indreptate asupra creștinilor si toata aceasta campanie necesită un proces mai larg de transformare socială.

prayforbangladesh

Citește și:  Episcopul german al damnării vrea să „binecuvânteze” homosexualii și să schimbe învățătura catolică
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close