Editoriale

Avorturile forțate în SUA

Ildiko s-a născut la Budapesta. În 1963 a emigrat în Germania, unde l-a întâlnit pe soțul ei. Au emigrat împreună în SUA în 1975. Are studii de drept, terminate în Statele Unite. Azi, Ildiko locuiește împreună cu cei 3 copii și cu soțul său în Texas. ucrează pentru organizația Women for Life International și călătorește adesea pentru a vorbi la diverse evenimente pro-viață. Munca ei cuprinde și Africa de Vest și Europa de Est. Este totodată reprezentanta pentru America de Nord a Endeavour Forum Inc., un ONG care deține Statut Special Consultativ la ONU.

Discurs la Conferința internațională pentru Viață, Budapesta, 3 iunie 2016

Există o cale de a diminua avorturile!

Ascultând multe declarații îndurerate facute după avort de către femei, urmate de interpretarea cercetărilor asupra femeilor care făcuseră avort, am realizat că, în SUA, 2 din 3 femei fuseseră constrânse, șantajate să avorteze; în alte țări pot fi chiar mai multe femei aflate în această situație. Din nefericire, timp de foarte mulți ani, declarațiile femeilor după avort n-au fost luate în considerare, dar acum cercetările validează această experiență colectivă a coerciției.

Coerciția include: bătaia de joc, amenințarea, presiunea, intimidarea, forțarea altei persoane de a acționa într-o manieră involuntară. Aplicată avortului, coerciția poate fi subtilă, manifestându-se prin omiterea de informații, manipularea terminologiei, sau oferirea de informații insuficiente. Presiunea de a avorta poate duce la violență sau chiar omor.

Coerciția a continuat pentru că este foarte rar declarată. Potrivit ONU: „Avortul forțat este recunoscut explicit ca o violare a drepturilor și principiilor de bază”.

Afficher l'image d'origine

Citeste mai departe pe: www.culturavietii.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Close