Stiri externe

Autorul atentatului din New York a vrut să se răzbune, după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului

Autorul atacului comis în New York le-a declarat anchetatorilor că este simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic şi a ripostat la operaţiuni militare ale Israelului, în timp ce grupuri islamiste evocă ipoteza unei reacţii la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

Akayed Ullah, în vârstă de 27 de ani, este originar din Bangladesh şi are drept de rezidenţă în Brooklyn (New York), unde lucrase ca şofer de taxi.

Islamistul le-a declarat anchetatorilor de pe patul de spital că s-a aruncat în aer luni, într-un terminal de transport public din Manhattan, pentru că este simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic şi a vrut să „reacţioneze la atacuri” din Orientul Mijlociu, au declarat surse citate de cotidianul The New York Post şi de postul CNN. Potrivit surselor citate, islamistul a afirmat că a ripostat la operaţiunile Israelului în teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Serviciile secrete americane nu cred că islamistul are contacte directe cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

Tensiunile s-au amplificat în Orientul Mijlociu ca reacţie la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului.

Simpatizanţi ai reţelei teroriste sunnite Stat Islamic au transmis pe reţele de socializare online că atentatul din New York, soldat cu rănirea a patru persoane, este o reacţie la decizia lui Donald Trump privind statutul Ierusalimului.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

Close