Stiri externe

Autoritatile din China demoleaza in mod brutal inca o biserica, fara nicio baza legala

In timpul negocierilor dintre conducerea unei biserici crestine din Wenzhou, China si autoritatile locale, o echipa de muncitori insotiti de forte de politie au demolat lacasul de cult fara o notificare prealabila, sub pretextul sistematizarii acestei zone a orasului.

Liderii bisericii Zhuyang din Wenzhou erau prezenti la discutii cu autoritatile orasului in timp ce aproximativ 100 de muncitori si politisti au demolat cladirea, lasand in urma lor numai ruine.

Desi membrii bisericii au incercat sa comunice cu echipa de demolatori, spunandu-le ca liderii lor sunt la negocieri cu oficialitatile din Primarie, biserica a fost distrusa sub senilele buldozerelor si utilajelor aduse special pentru demolare.

Spre deosebire de distrugerea altor lacase de cult, autoritatile nu au invocat ca pana acum ca este ilegala constructia bisericii, sau sunt probleme cu documentele privind infiintarea unei biserici. Motivul invocat de aceasta data a fost acela de “sistematizarea orasului in zona in care este amplasata biserica Zhuyang”.

A doua zi dimineata, dupa demolare, au aparut imagini impresionante cu membrii bisericii care au efectuat serviciul de inchinare printre ruine, purtand bannere de protest pe care scria “Ne opunem cu fermitate actiunii de forta, brutala si violenta. Aceste principii sunt ilegale si intolerabile”.

china

Citeste mai departe pe: afirmativ.com

Citește și:  Preot islamist condamnat la 11 ani de închisoare pentru ofensarea creștinilor

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close