PersecutiiStiri externe

Autoritățile chineze au demolat o biserică evanghelică

Persecuția creștină crește constant în China. Recent, o biserică evanghelică a fost demolată de autoritățile guvernamentale.

ChinaAid a informat că Biserica Golden Lampstand din Linfen, provincia Shanxi, a fost bombardată și complet demolată de autorități.

Biserica a fost construită în totalitate de către membrii ei, dar a trecut sub controlul guvernului chinez anul trecut.

Se crede că oficialii chinezi au dat ordin ca biserica să fie distrusă.

Nu este prima dată când Biserica Golden Lampstand se confruntă cu persecuție. Câțiva dintre conducătorii bisericii au fost arestați în trecut, pentru simplul fapt că slujeau în biserică. De asemenea, în anul 2009, când biserica era încă în construcții, câțiva membrii au fost bătuți de către autorități iar ceea ce au construit până la momentul respectiv a fost dărâmat.

„Persecuția constantă a bisericii Golden Lampstand demonstrează că guvernul chinez nu are nici un respect față de libertatea religioasă sau drepturile omului”, a declarat președintele și fondatorul ChinaAid, Bob Fu. „ChinaAid invită comunitatea internațională să condamne în mod deschis demolarea acestei clădiri a bisericii, să îndemne guvernul chinez să compenseze în mod corect creștinii care au plătit pentru construcția clădirii și să înceteze imediat aceste încălcări ale drepturilor omului”.

Sursă: Christian Headlines via alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 29

Close