Stiri externe

Atentatele de la Bruxelles au fost revendicate de militanţii Statului Islamic: “Aţi declarat război împotriva noastră şi ne-aţi bombardat, iar noi vă atacăm în ţările voastre. Allahu Akbar”

Atentatele de la Bruxelles au fost revendicate de organizaţia Statul Islamic. Declaraţia grupării din Siria si Irak a fost publicată de ageenţia de presă Amak, scrie presa egipteană.

militantii-francezi-ai-statului-islamic-s-au-filmat-cum-ard-pasapoarte-si-ii-indeamna-pe-musulmani-sa-atace-europa-145-1416570802-480x269

Militantii organizaţiei Statul Islamic au revendicat pe reţelele de socializare atentatele comise în capitala Belgiei.

“Statul Islamic vă va obliga să reevaluaţi de mii de ori modul vostru de a acţiona înainte să ucideţi din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care îi poate apăra”, a scrie pe Twitter un militant al ISIS.

La scurt timp după atentatul de la Aeroportul Bruxelles Zaventem, susţinătorii Statului Islamic au început să-şi exprime bucuria pe reţelele de socializare, scrie Jerusalem Post. “Buxellesul e în flăcări”, scriau pe Twitter militanţii jihadişti, care spuneau că acesta este mesajul trimis “Cruciaţilor occidentali”.

Cea mai frecventă remarcă pe Twitter a fost “Aţi declarat război împotriva noastră şi ne-aţi bombardat, iar noi vă atacăm în ţările voastre. Allahu Akbar”. Simpatizanţii ISIS se bucură pe reţelele de socializare şi pentru că au reuşit să paralizeze activitatea unui mare aeroport, pentru că unul dintre scopurile teroriştilor este să provoace daune economiilor occidentale.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

Close