Stiri externe

Atentatele continuă. EXPLOZIE într-o piaţă din Nigeria cu 32 de MORŢI şi cel puţin 80 de RĂNIŢI

Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în urma unei explozii la o piaţa din oraşul Yola, din nord-estul Nigeriei, potrivit unor agenţii umanitare.

blast-nigeria-465x390-590x309

“32 de oameni au fost ucişi şi 80 au fost răniţi”, a declarat un oficial al Crucii Roşii. Numărul victimelor a fost confirmat de un alt oficial de laAgenţia Naţională a Situaţiilor de Urgenţă (NEMA), scrie rt.com.

Explozia a avut loc într-o piaţă cu fructe şi legume, situate lângă un drum pricipal, potrivit Al Jazeera. Potrivit unor martori, opt ambulanţe au sosit la locul expolziei pentru a ajuta victimele.

Până în acest moment nimeni nu a revedicat atacul, însă agenţiile de presă susţin că în spatele masacrului este gruparea Boko Haram, grupul care a omorât mii de oameni în încercarea de a promova legea islamică în Nigeria.

Grupul militant luptă pentru un stat care să respecte strict legea Sharia. Membrii grupului au fost de direcționaţi către locuri publice, cum ar fi lăcaşurile de cult, pieţele locale sau staţiile de autobuz.

Explozia de marţi seara vine după o serie de atacuri sinucigaşe, care au culminat cu explozii identice în două moschei din nord-estul ţării, în care au murit 42 de persoane şi au rănit mai mult de 100.

În trecut , grupul extremist a revendicat atacurile din Ciad, Niger și Camerun.

Sursa: evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 62

Close