Video

ATENTAT în Camerun, comis de patru femei-kamikaze care ar face parte din Boko Haram: Cel puţin 10 morţi

Patru femei-kamikaze, care ar face parte din gruparea islamistă Boko Haram, au comis sâmbătă un atentat în nordul Camerunului, provocând moartea a şase persoane, între care şi un lider tribal, relatează Deutsche Welle în pagina online.

boko-haram-afp-590x443

Oficiali din domeniul securităţii au declarat că un atac sinucigaş comis de presupuşi membri ai grupării Boko Haram a avut loc într-un sat din nordul Camerunului, scrie site-ul mediafax.ro.

„Cifrele iniţiale indică zece morţi, inclusiv atacatoarele, şi aproximativ zece răniţi”, a declarat pentru Reuters un comandant camerunez din satul Nigue, o suburbie a oraşului Fotokol.

Guvernatorul regional Midjiyawa Bakari a declarat că o femeie-kamikaze şi-a detonat centura cu explozibili, provocând moartea mai multor persoane. Celelalte trei femei şi-au detonat de asemenea vestele cu explozibili, dar nu au făcut victime.

Boko Haram duce o campanie de şase ani pentru crearea unui stat islamist în nord-estul Nigeriei. Gruparea islamistă a comis anul acesta numeroase atacuri în Camerun, Ciad, Niger şi Nigeria.

Camerunul s-a alăturat unei coaliţii conduse de Statele Unite, care a mobilizat 8.700 de militari împotriva Boko Haram, într-un conflict transfrontalier care a dus la strămutarea a zeci de mii de persoane.

Citește și:  Încă un atac terorist al islamiștilor. Trei FEMEI s-au aruncat în aer într-o piață, 30 de morți
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Close