Stiri externe

Atentat grav pe aeroportul din Istanbul

Turcia este din nou victima atentatelor teroriste. Trei bărbați au pus la cale și au derulat un atentat sinucigaș într-unul din cele mai importante aeroporturi din Turcia, plin de turiști, dar și de mulți români care ajung acolo prin cursele Tarom și Turkish Airlines. Ultimul bilanț anunța 36 de persoane decedate și 147 rănite.

Marți seara, pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia, au explodat mai multe bombe, într-un atac similar cu cel de pe aeroportul din Bruxelles. Suspecții au detonat dispozitivele explozive înainte de a trece prin controlul de securitate cu raze X, cel puțin o detonare fiind provocată de un atacator sinucigaș. La scurt timp, s-au auzit și focuri de armă dinspre parcare, în urma intervenției forțelor de ordine care au încercat, dar au eșuat să îl oprească pe al treilea atacator înainte ca acesta să se detoneze în parcare.

Poliția turcă a evacuat întreg aeroportul, zborurile fiind anulate sau deviate pe alte aeroporturi. Majoritatea victimelor sunt cetățeni turci, dar sunt și străini printre acestea. Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, declara azi-noapte că nu există date referitor la cetățeni români implicați în atentatul de la Istanbul, scrie Hotnews. Agenția de presă Dogan, citând surse din poliție, spune că indiciile inițiale ar sugera o implicare a grupării teroriste Stat Islamic.

Citește și:  ISIS le recomandă membrilor să se protejeze împotriva coronavirusului şi să renunţe pentru moment la atacurile împotriva Occidentului

Politicieni din toată lumea au trimis condoleanțe Turciei și au condamnat atacul. Președintele Erdogan a declarat că atacul, care s-a petrecut în luna sfântă a Ramadanului, arată că terorismul lovește fără să țină cont de religii și de valori. „Dacă toate statele, dacă umanitatea eșuează în a-și uni forțele într-o luptă împotriva organizațiilor teroriste, atunci toate posibilitățile la care ne gândim și de care ne este frică se vor adeveri una după alta”, citează AlJazzera.

Sursa: semneletimpului.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 24

Close