Stiri externe

Ateistii americani elimina scena Ieslei Nasterii Domnului, afisata in parcuri, de Craciun

Scena Nașterii Domnului, timp de mulți ani, a împodobit parcul orașului Edina, din statul american Minnesota, în perioada Sarbatorii Crăciunului, insa in acest an ea nu va mai putea fi instalata, in urma interventiei ateistilor.

Nasterea-Domnului-nostru-Iisus-Hristos-Pestera-lumii-333x249

Organizația ateista notorie “Fondul Eliberarii de Religie”, a amenințat că va intenta un proces împotriva autorităților orașului, în cazul în care instalația de Crăciun din acest loc public nu va fi indepartata. Ateistii au reamintit autorităților despre separarea Bisericii de stat, in SUA, precum și ca instalarea de scene similare în parcurile din oraș “contravine Constituției”,

“Este ilegal ca administrația orașului sa prefere o singură religie” – a spus, într-o declarație, Fondul.

Marti, la o reuniune a consiliului orășenesc, consilierii din Edina au decis, în unanimitate, să nu mai instaleze scena în parcul orașului, care apartine statului, și să o vândă “Asociației pastorilor din Edina” pentru suma de 25$.

Conform rapoartelor mass-media, Primăria a fost invadata imediat de locuitorii din mediul urban, cei mai multi dintre ei cerand sa fie continuata tradiția de lungă durată.

“Fără tragere de inimă, am votat pentru respingerea instalarii unei scene de Crăciun într-un parc din oraș. Este trist când câțiva oameni vor sa invinga opinia majorității absolute”, – a spus primarul Edina, George Heiss.

“Fondul Eliberarii de Religie” urmărește eliminarea simbolurilor religioase din locurile publice din America. Luna trecuta, Fondul a cerut ca autoritățile orașului Wilmore, din statul Kentucky, sa elimine imediat crucea din partea de sus a turnului de apă a orașului, care se aprindea pe timp de noapte. Ca răspuns, populația creștină a orașului a organizat un miting în sprijinul crucii, iar primarul Wilmore Reinwater s-a declarat categoric împotriva indepartarii crucii.

Citește și:  Acord de pace între guvernul filipinez și rebelii islamiști

Sursa:lonews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 90

Close