PersecutiiStiri externe

Atacuri recente impotriva crestinilor din Nigeria

Atacurile recente impotriva crestinilor din Nigeria sporesc nevoia unei investigatii din partea un unui agent care sa investigheze izbucnirea violentei in tara africana. Un barbat caruia i-au ucis rudele spune ca Nigeria este una dintre tarile cele mai periculoase din lume pentru crestini. Efrem Graham vine cu detalii.

Grupul terorist Boko Haram reprezinta in continuare o amenintare, insa atacurile recente impotriva crestinilor din Nigeria vin din partea crescatorilor de vite fulani musulmani.

„Avem de a face cu un genocid. Ei incearca sa goneasca crestinii, sa posede pamantul lor si sa impuna religia peste asa numitii necredinciosi sau pagani pe care ii considera viitori crestini.” a spus Emmanuel Ogebe, avocat pentru drepturile internationale ale omului.

Avocatul pentru drepturile internationale ale omului Emmanuel Ogebe a pierdut recent membrii familiei sale printre care o mama insarcinata, sotul ei si copiii lor. „Au intrat in casa lor si i-au ucis pe fiul lor de patru ani si pe fiica lor de sase ani, in timp ce dormeau.” a povestit el.

Ce arme folosesc fulanii? Armele automate AK-47. Sunt prea scumpe pentru majoritatea crescatorilor de vite. Felix Oisamoje directorul de la CBN Nigeria ne spune: „Avand in vedere cat costa o arma automata, crescatorii de vite fulani musulmani ar trebui sa isi vanda toate vitele pentru a-si permite un AK-47.”

Conform lui Ogebe exista o latura sinistra a celor care se afla in spatele atacurilor: „Multe vite sunt in proprietatea fulanilor foarte bogati care sunt in guvern si detin puterea. Exista o convingere ferma conform careia politicieni fulani de elita finanteaza acesti crescatori de vite ca sa atace.”

Conform raportului Indexului Global al Terorismului, crescatorii de vite fulani musulmani au ucis 60.000 de oameni din 2001. Conform liderilor din statul Plateau, anul acesta crescatorii de vite au ucis 60.000 de crestini. Ogebe spune ca, prin eliminarea crestinilor, grupul ar putea domina politic si economic nordul si centrul Nigeriei. Mii de crestini au nevoie de ajutor pentru a putea scapa de actele violente: „Stiu ca echipa emisiunii Club 700 se afla in Nigeria. Daca oamenii sustin CBN, atunci stim ca CBN va ajuta oamenii suferinzi.”

Oisamoje spune ca CBN trimite echipe de ajutor umanitar in regiunile afectate. Recent au asigurat asistenta medicala gratuita in nordul si centrul Nigeriei si ajutor spiritual de care este mare nevoie: „ Avem nevoie de rugaciuni, pentru ca Biblia ne spune: „Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii şi sangelui…”. Stim ca exista probleme spirituale. Trebuie sa ne rugam.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 732 – 29 iulie 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 4

Close