Stiri externe

Atacatorul din Berlin este un refugiat de-abia sosit în Germania. Statul islamic a revendicat atacul

Autoritatile germane au inceput, marti dimineata, sa schiteze un portret al suspectului arestat in cazul atentatului de luni seara, de la Targul de Craciun din Berlin.

Conform unui raport citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta in Germania.

Alte surse media locale sustin ca este vorba despre un refugiat, desi incertitudinea persista de unde anume era exact. Berliner Zeitung scrie de exemplu ca este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan.

Die Welt a specificat insa ca autoritatile stiu data la care suspectul a ajuns in Germania – 16 februarie 2016.

Potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe retelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul din Berlin. Informatia nu a fost insa confirmata de autoritati.

Camionul care a intrat in multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a spus ca soferul, care este varul sau, urma sa mearga la Berlin cu camionul si ca urma sa petreaca noaptea in oras. Ariel Z a adaugat ca isi cunoaste foarte bine varul si ca nu ar fi fost capabil sa comita un astfel de atac.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =

Close