Stiri externe

ATAC TERORIST în timpul unei SLUJBE RELIGIOASE. Mai mulţi copii au fost răniţi (VIDEO)

Afficher l'image d'origine

Mai mulţi copii au fost răniţi de o bombă lansată duminică în timpul unei slujbe religioase în direcţia unei biserici din centrul Indoneziei, un nou atac împotriva unei minorităţi religioase din această ţară potrivit, evz citată de AFP.

ATAC TERORIST. Un individ la bordul unei motociclete, purtând un tricou cu inscripţia “Jihad”, a lansat dispozitive explozive împotriva bisericii din insula Borneo, a indicat poliţia indoneziană. Copiii care se jucau în parcarea bisericii au fost răniţi.

“Bărbatul care trecea prin faţa bisericii a lansat ceea ce se crede a fi bombe cu o încărcătură explozivă slabă, rănind uşor patru copii care se jucau acolo”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Fajar Setiawan. Agresorul a fost arestat. Motivul atacului nu este clar, a adăugat el.

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul bisericii, precum şi în jurul unei moschei în care suspectul fusese anterior văzut. Această agresiune reprezintă un nou atac împotriva unei minorităţi religioase din Indonezia, ţara cu cei mai mulţi musulmani din lume, dar populaţia căreia numără de asemenea mulţi creştini, hinduşi şi budişti.

 În august, un adolescent care se declarase obsedat de gruparea jihadistă Statul Islamic înjunghiase un preot într-o biserică şi încercase să detoneze o bombă artizanală.

Citește și:  În timp ce Austria propune înfiinţarea unor centre pentru migratori în afara Europei, Spania şi Franţa le vor în interiorul Europei
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 66 =

Close