Stiri externe

Atac terorist în Egipt: Cel puțin 184 de persoane au fost ucise într-o moschee

Aproximativ alte 125 de persoane au fost rănite, conform surselor oficiale ale țării. Egiptul se luptă cu revolte în provincia Sinai de Nord încă din 2013, care a fost și cel mai sângeros atac până în prezent.

Teroriștii au atacat o moschee în nordul Sinai. Atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, în timpul rugăciunilor. Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra credincioșilor. Presa locală scrie că atacatorii au început masacrul în timpul predicii.

Potrivit BBC, cel puțin 184 de persoane au fost ucise. Aproximativ alte 125 de persoane au fost rănite în atac. Informațiile privind bilanțul morților sunt contradictorii. În timp ce AP citează surse din Egipt, precizând că bilanțul morților este de 85, Russia Today precizează că 115 persoane și-ar fi pierdut viața.

Militanții islamiști sunt responsabili pentru mai multe atacuri din provincia Sinai, însă este pentru prima oară în regiune când aceștia atacă civili aflați într-o moschee, notează BBC. Totodată, numărul victimelor este unul fără precedent pentru un astfel de atac.

Președințele tării Abdul Fattah al-Sisi a convocat întâlniri de urgență cu toate forțele de securitate pentru a decide cum va răspunde acestui atac.

Localnicii spun că în aceea moschee se întâlneau adepții sufismului, sau misticismul islamic. Unele grupuri jihadiste, inclusiv așa-numitul stat islamic (IS), îi consideră pe adepții acestei religii eretici.

Egiptul se luptă împotriva insurgenței islamiste din regiunea Sinai de Nord încă din 2013, când atacurile au devenit tot mai dese. În 2014, după un atac care a ucis 31 de soldați, președintele Abdel Fattah el-Sisi a declarat o stare de urgență în peninsulă, descriind regiunea ca fiind „un cuib pentru terorism și adepții acestuia”. Grupurile jihadiste din regiune au promis credincioșia lui Daesh (IS).

În februarie, sute de creștini copți au fost nevoiți să părăsească Al Arish după ce jihadiștii au ucis șapte închinători.

Sursă: alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 83

Close