Stiri externe

Atac sinucigas in Istanbul: O postare pe Twitter a incins spriritele in Israel

Irem Aktas, oficial din Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) al presedintelui Turciei, Recep Erdogan, a scris pe Twitter dupa atacul sinucigas care a avut loc sambata la Istanbul ca si-ar dori ca israelienii raniti sa fie morti.

-b-Atac-sinucigas-in-Istanbul---b--O-postare-pe-Twitter-a-incins-spriritele-in-Israel
Controversata postare a aparut online imediat dupa atac, cand s-a aflat ca printre cei 34 de raniti sunt si cetateni straini, inclusiv israelieni, scrie The Jerusalem Post.

“Mi-as dori ca turistii israelieni raniti sa fie morti”, a comentat pe Twitter Irem Aktas.

Conform informatiilor din presa turca, Irem Aktas este sef al departamentului de relatii media din AKP si face parte din conducerea organizatiei de femei.

Postarea a fost stearsa ulterior si se pune intrebarea daca nu cumva contul de Twitter respectiv este fals, scrie sursa citata.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a contactat omologii de la Ankara si le-a cerut sa condamne oficial afirmatiile facute de Irem Aktas, daca postarea se va dovedi autentica.

De asemenea, ministrul israelian de Externe a declarat ca se poarta discutii pe acest subiect cu omologii turci.

“Daca postarea se dovedeste reala, atunci este o declaratie urata, socanta, si asteptam scuze si o totala repudiere a acestor remarci”, au declarat surse diplomatice.

Partidul lui Recep Erdogan a ajuns la putere in 2002, fiind cunoscut pentru ostilitatea aratata Israelului si pentru suportul acordat Hamas.

Sursa: www.ziare.com

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 59

Close