Stiri externe

ATAC HORROR într-o BISERICĂ din Franţa. Un PREOT a fost DECAPITAT, iar o măicuţă se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost grav rănită. BESTIILE JIHADISTE din gruparea ISIS au revendicat atacul. O persoană a fost reținută de autoritățile franceze

Un nou atac terorist comis in Franţa îngrozeşte Europa. Două persoane înarmate cu cuțite au luat mai mulți ostatici într-o biserică din regiunea Normandiei. Atacatorii au ținut captivi un preot, câteva măicuțe și vizitatori ai bisericii. Francois Hollande s-a deplasat astăzi la locul crimei. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

UPDATE 17:30

⇒ O persoană a fost reținută de autoritățile franceze în urma atacului. Procurorii nu au dezvăluit identitatea acestei persoane.

UPDATE 15:30

⇒”Atacul a fost comis de doi soldaţi ai califatului”, a transmis reţeaua teroristă într-un comunicat difuzat de agenţia Amaq.

UPDATE 14.35

⇒Vaticanul a condamnat dur aceste acțiuni ale atacatorilor, și au transmis că această această “crimă barbară” este groaznică din pricina faptului că a fost făcută într-un loc sfânt și sacru.

⇒ Potrivit ultimelor informații prezentate de poliție, preotul a fost omorât, iar alte trei persoane au fost rănite în situația critică din biserică. Ba mai mult, una dintre aceste persoane rănite se zbate între viață și moarte, ajungând la spital în stare critică.

Au apărut primele informații despre preotul omorât brutal în biserică. Acesta se presupune că avea 84 de ani, iar numele său era Jacques Hamel. Acesta a fost ucis de cei doi atacatori “care purtau bărbi”, transmite The Sun. Daily Mail transmite mai multe detalii despre crima preotului, spunând că acesta a fost decapitat de cei doi “islamiști”. Mass-media din Franța a transmis informația că cel puțin unul dintre atacatori era îmbrăcat cu haine islamiste, dar această informație nu poate fi deocamdată verificată.

Citește și:  3.000 de victime ale pedocriminalităţii în Biserica Catolică din Franţa din 1950

 

Preotul Jacques Hames, cel care a fost omorât în urma acestui atac

⇒ Președintele Franței, Francois Hollande, a fost prezent la fața locului, pentru a inspecta el însuși scena și pentru a vorbi cu anchetatorii.

„Am venit împreună cu ministrul de Interne pentru a ne exprima solidaritatea cu locuitorii din Saint-Etienne-du-Rouvray, loviţi de asasinatul teribil şi laş al preotului paroh, comis de doi terorişti care şi-au declarat apartenenţa la ISIS. Suntem puşi din nou la încercare, pentru că ameninţarea este foarte mare şi rămâne foarte ridicată. După tot ce am trăit în ultimele zile şi în ultimii ani ne aflăm faţă în faţă cu gruparea ISIS care ne-a declarat război. Trebuie să purtăm acest război cu toate mijloacele. Teroriştii vor să ne divizeze. Trebuie să fim conştienţi de faptul că teroriştii nu vor da înapoi de la nimic până nu îi vom opri”, a spus președintele Franței.

Potrivit France Info, forțele speciale au intervenit în scurt timp de la alarmă și i-au eliminat pe cei doi atacatori. Se pare că cei doi au fost împușcați, dar rămâne de văzut care au fost motivele acestui atac, deoarece nu se știe dacă cele două persoane au avut sau nu legături cu autoproclamatul Stat Islamic. În urma acestui atac, președintele Franței, Francois Hollande a declarat că se va deplasa la locul crimei.

Citește și:  Credincioşii arabi riscă moartea din pricina credinţei

Pompierii, polițiștii și medicii au intervenit la fața locului pentru a ajuta eventualele victime

În momentul în care cei doi au început teroarea, în lăcașul de cult se aflau un preot, 3 măicuțe și 2 vizitatori. Una dintre slujitoarele Domnului a reușit să fugă din biserică și să anunțe poliția.

Potrivit lefigaro.fr, preotul care se afla în biserica respectivă a fost omorât în timpul acestei acțiuni. Nu se știe dacă el a fost ucis de atacatori sau dacă a fost atins de gloanțele polițiștilor. Un al doilea ostatic, o călugăriță, a fost rănită în această acțiune dezamorsată de Brigata de Intervenție.

Poliția a închis toate căile de acces care duceau la biserica respectivă


Luarea de ostatici a durat aproximativ 40 de minute, până ce Divizia Anti-Tero din Paris a intervenit deciziv, eliminând cei doi care au provocat totul.

Sursa: www.evz.ro

Tags

Informatii similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 68

Close