PersecutiiStiri externe

Atac dur la adresa creștinismului! Musulmanii au incendiat casele creștinilor

Locuitorii musulmani dintr-un sat situat în partea sudică a capitalei Egiptului, au distrus și incendiat mai multe locuințe ale creștinilor, pe fondul unor conflicte de natură ideologică. Potrivit Associated Press online, sătenii musulmani au recurs la astfel de acte de violență în urma zvonurilor că un bărbat creștin se iubea cu o femeie musulmană, fapt ce contravine tradiției comunității.

Informația a fost preluată dintr-un comunicat al Bisericii Ortodoxe Copte. Polițiștii au ajuns la locul incidentelor după două ore de la începerea atacului. În total au fost afectate șapte locuințe, scrie evz.ro. Anba Makarios, episcopul copt din Minya a declarat că familia bărbatului creștin a solicitat sprijinul autorităților, anterior izbucnirii agresiunilor, însă forțele de ordine nu au luat nicio măsură în acest sens. Makarios a mai precizat că această situație delicată se va rezolva pe cale diplomatică, de către guvern.

Pentru a pune punct crizei, creștinii vor fi obligați să se supună condițiilor “înjositoare” de mediere. Un procent de 10% din populația Egiptului este formată din #creștini, majoritatea fiind reprezentată de musulmani. Creștinii au susținut că sunt victimele discriminărilor în conflictele cu adepții mahomedanismului, în contextul în care preşedintele el-Sissi și-a asumat, în mod public, că va face tot ce-i va sta în putință pentru a rezolva din solicitările lor.

Citește și:  VIDEO: Un MASON prezinta cu multa satisfacție diabolica ceea ce traim acum, COVID-19
 Bandele de infractori au ca obiectiv familiile creștine cu o situație materială bună. Aceștia le răpesc copiii, cerându-le sume mari de bani pentru a-i răscumpăra. Un alt caz ce a generat tensiuni între cele două comunități este convertirea forțată a minorilor din familiile creștine. Deseori tinerii sunt ademeniți de bărbați musulmani și forțați să devină adepți ai islamului. Locuitorii creștini au acuzat forțele de ordine că nu depun suficient efort pentru a identifica și pedepsi pe răufăcători. Relațiile dintre adepții creștinismului și cei ai islamului au alternat de-a lungul istoriei, între pace, colaborare, respect, pe de o parte și tensiuni, pe de altă parte.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 29

Close