Stiri externe

Atac armat terorist islamist în California: Poliția i-a identificat pe cei doi suspecți de origine arabă

imageResize (1)

Cei doi suspecți în urma atacului armat comis miercuri în San Bernardino (statul California) și soldat cu 14 morți au fost identificați ca fiind Syed Rizwan Farook (un bărbat de 28 de ani) și Tashfeen Malik (o femeie de 27 de ani), despre care se crede că erau căsătoriți sau logodiți, relatează Reuters și AFP.

Șeful poliției din San Bernardino, Jarrod Burguan, a declarat că Farook era angajat în administrația districtuală și participase la o petrecere de vacanță la un centru de servicii sociale, unde ulterior a revenit și a deschis focul. El a precizat că motivele atacului rămân deocamdată neclare, dar că ‘nu este exclusă varianta unui act terorist’, titrează Agerpres.

Se presupune că Farook și Malik sunt singurii autori ai atacului armat de la San Bernardino, cel mai grav din SUA după masacrul din decembrie 2012 comis la școala primară Sandy Hook din Newtown (statul Connecticut).

Burguan a declarat presei că Farook a plecat furios, brusc, de la banchetul angajaţilor din Departamentul de Sănătate Publică, desfăşurat la centrul de servicii sociale, după care s-a întors cu Malik.

Hussam Ayloush, director executiv al Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice, a afirmat că cuplul şi-a lăsat copilul cu familia miercuri dimineaţă şi nu s-a mai întors.

 

Citește și:  Armata israeliena riposteaza in urma unor tiruri de proiectile palestiniene
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

Close