Stiri externe

Atac armat la un liceu din Florida: Zeci de morți, atacatorul a fost arestat

Un tânăr a ucis cel puţin 17 persoane, miercuri, într-un liceu din sud-estul Floridei, potrivit mai multor media americane, în cel de-al 18-lea atac armat comis de la începutul anului într-o instituţie de învăţâmânt din Statele Unite, transmite AFP.

Potrivit postului de televiziune CNN, atacatorul, un fost elev al liceului, a făcut 16 morţi. La rândul său, canalul ABC a anunţat 15 morţi. Ambele posturi citează surse anonime din cadrul poliţiei.

Un atacator a făcut „numeroşi morţi” miercuri într-un liceu din sud-estul statului american Florida, răspândind panică printre elevii ascunşi în clasele lor sau care încercau să fugă, relatează AFP.

Atacul armat a avut loc cu puţin timp înainte de încheierea cursurilor, la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, al cărui director, Robert Runcie, a anunţat la sfârşitul după-amiezii că s-au înregistrat „numeroşi morţi”.

„Ar putea fi vorba despre un fost elev. Deocamdată, nu avem numele acestuia”, a declarat el presei.”Nu am primit niciun avertisment, nicio indicaţie”, a continuat Robert Runcie. „Va fi efectuată o anchetă amănunţită. În astfel de situaţii, s-ar putea să fi fost semnale (…) Din câte cunoaştem, nu a fost proferată nicio ameninţare”, a precizat el.

„Până în prezent, sunt cel puţin 14 victime”, a afirmat la rândul său pe Twitter biroul şerifului comitatului Boward, fără să precizeze dacă s-au înregistrat morţi. „Victimele au fost şi continuă să fie transportate la centrul medical din Broward şi la Nord Hospital din Broward”, a mai informat.

Citește și:  Celor încă naivi: „Soldaţii lui Allah” cu steagul ISIS pe străzile Norvegiei pentru a-i combate pe”necredincioşi”

Mai devreme, pompierii, citaţi de postul local de televiziune CBS Miami, anunţaseră între 20 şi 50 de răniţi.

Canalul BCS Miami a difuzat imagini cu un individ legat cu mâinile la spate, cu părul scurt şi purtând un tricou roşu, între poliţişti.O persoană a fost evacuată pe o targă şi urcată într-o ambulanţă, potrivit imaginilor difuzate din elicopter la postul de televiziune NBC6.

„A sunat o alarmă de incendiu şi toţi am crezut că este un exerciţiu, pentru că am mai avut o falsă alarmă de incendiu, şi atunci nu am luat-o în serios, după care imediat s-au auzit focuri de armă în cealaltă parte a şcolii”, a declarat un elev la postul local WSVN 7 News. Povestind cum a reuşit să scape, el a explicat: „am fugit pe o potecă din spate, în şir indian, în natură”.

Imagini difuzate la televiziunile locale au arătat mai multe zeci de persoane ieşind din liceu cu mâinile în aer sau încrucişate la ceafă.

Ambulanţe, maşini de pompieri, numeroase maşini de poliţie adunate, precum şi mai multe vehicule blindate ale unui grup de intervenţie au fost parcate în apropierea liceului. Mai mulţi elevi au fost evacuaţi cu elicopterul.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 59 =

Close