Stiri externe

Asia Bibi face apel catre Papa Francisc

Asia Bibi, femeia creștină pakistaneză acuzată de blasfemie și condamnată la moarte, a petrecut și în acest an Paștele în închisoarea orașului Multan. Femeia i-a încredințat tutorelui ei o rugăciune în cadrul căreia se regăsește un apel adresat papei Francisc. Între timp în Pakistan crește lista celor condamnați la moarte pe motiv de blasfemie față de Mahomed, iar guvernul Sharif dorește în continuare revizuirea legii privind blasfemia.

„Isuse, te rog dăruiește-mi libertatea, rupe lanțurile mele, fă ca inima mea să se poată elibera dintre aceste gratii”. Acesta este un fragment din rugăciunea scrisă de Asia Bibi din închisoarea unde se află închisă de opt ani pentru acuzația de blasfemie. Rugăciunea a fost scrisă în cadrul vizitei soțului și a tutorelui ei cu ocazia Paștelui. În cadrul rugăciunii, femeia pakistaneză îi cere lui Dumnezeu-Tatăl să îndepărteze obstacolele, alinând suferințele ei de nedescris. Mai departe Asia Bibi se roagă din nou, așa cum a făcut și la Crăciun, pentru dușmanii ei și îi iartă pe cei ce i-au făcut rău. În fine, femeia adresează un apel papei Francisc cerându-i să nu uite să se roage pentru ea.

Paul Bhatti, fost ministru pakistanez pentru armonia națională și frate al ministrului catolic Shahbaz Bhati, ucis în 2011 de un extremist islamic, spune că Papa se roagă mereu, „nu doar pentru Asia Bibi, ci pentru toți creștinii, chiar și pentru musulmanii care sunt victime ale injustiției”. Paul Bhati amintește cuvintele papei Francisc care a subliniat de mai multe ori că „credința onorează demnitatea omului”. „Când un om suferă”, spune fostul ministru pentru armonia națională, „pentru noi nu contează dacă este creștin sau musulman; ceea ce contează este dreptatea față de acel om și libertatea sa. Pentru aceasta eu cred că Vaticanul și Sfântul Părinte au făcut tot posibilul: a fost mereu deschis la dialog, l-a promovat și ne susține și pe noi în toate sensurile. Papa susține acele persoane, în mod particular creștinii, care suferă pentru credința lor”.

Citește și:  Decizie definitivă pentru Asia Bibi, condamnată la moarte în baza unor acuzații false

Asia Bibi se află în închisoare de peste două mii opt sute de zile așteptând sentința finală a Curții Supreme pakistaneze care, între sesizări și demisii ale judecătorilor, pare a nu ajunge la o soluție, în timp ce asociația care are grijă de cazul Asia Bibi începe să termine banii pentru cheltuielile privitoare la aspectele legale.

Paul Bhatti spune că „din păcate nimeni nu poate interveni până când Curtea nu decide”. Fratele ministrului Shahbaz Bhati își exprimă convingerea că „mai devreme sau mai târziu, decizia va fi favorabilă”. „Acest caz”, afirmă Paul Bhatti, „s-a complicat din diverse motive, naționale și internaționale, iar prin urmare Asia Bibi nu a găsit dreptate. Însă suntem convinși că mai devreme sau mai târziu o va găsi”.

Între timp, în Pakistan crește numărul execuțiilor extrajudiciare motivate de presupusă blasfemie: șaizeci și șase în ultimii douăzeci și șapte de ani. Ultimul episod de acest fel s-a petrecut la Universitatea din Mardan unde, zilele trecute, un student musulman a fost torturat și ucis de colegi care îl acuzau că l-ar fi ofensat pe Mahomed. Guvernul premierului Nawaz Sharif a promis o revizuire a legii privind blasfemia, folosită cu scopul de a rezolva controversele private sau pentru a lovi în minoritățile religioase, dar între timp continuă să lanseze semnale contradictorii.

Citește și:  GERMANIA: Eleva batuta de musulmance deoarece e blonda si nu are hijab
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 33

Close