PersecutiiStiri externe

Arestati in timp ce se rugau: Crestinii din India, considerati cetateni de mana a doua

15 crestini din statul indian Karnataka au fost arestati in timp ce se aflau la rugaciune cu ocazia serviciului divin de anul nou.

christian-minority-in-india

Biserica in care se aflau a fost inconjurata de o gloata de hindusi radicali care au creat o stare de tensiune, relateaza Christian Post via afirmativ.com

Incidentul a avut loc la biserica protestanta din Jodukatte Puttur in ajunul anului nou. Politia care a venit la fata locului a luat cu asalt biserica si a arestat 15 inchinatori crestini ca „masura de protectie”, pentru a-i „proteja” de multimea furioasa de afara.

Cateva ore mai tarziu, la sectia de politie, cei 15 crestini au fost acuzati de prozelitism si au fost avertizati ca trebuie sa anunte intotdeauna autoritatile inainte de a desfasura orice serviciu de rugaciune, sau de „alta natura”.

Sajan K George, presedintele Consiliului Global al crestinilor indieni, a declarat ca minoritatea crestina „este vulnerabila, persecutata si supusa hartuirii atat de grupurile extremiste de hindusi cat si de autoritati, care sunt responsabile de protejarea cetatenilor. In mod evident, crestinii sunt considerati cetateni de mana a doua in India”.

International Christian Concern a remarcat faptul ca radicalii hindusi ii persecuta pe crestini si pe liderii lor prezentand autoritatilor acuzatii false, ceea ce duce deseori la arestari si procese indelungate.

Citește și:  Amentintarile unor extremisti din India: Crestinii care vorbesc despre Isus si nu se convertesc la hinduism vor fi taiati in bucati
Tags
Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 15

Close
<