Istoria Crestinismului

Arca lui Noe este îngropată pe Muntele Ararat? Experții susțin că au dovezi noi

Noua ”descoperire” sugerează că nava biblică a ajuns pe cel mai înalt munte din Turcia, la granița cu Armenia,potrivit blastingnews.

În BiblieGeneza 8: 4 susține că Arca lui Noe a ajuns pe muntele Ararat, după potop ( ”Apele au scăzut de pe faţa pământului, scurgându-se şi împuţinându-se şi, după o sută cincizeci de zile, apele s-au micşorat. În luna a şaptea, în ziua a şaptesprezecea a lunii, corabia s-a oprit pe munţii Ararat ”). Profesorul Raul Esperante de la Institutul de Cercetare Geoștiințific spune că este convins de faptul că rămășițele navei se află acolo. În 2010, un grup de exploratori creștini evanghelici și chinezi au susținut că au o nouă #descoperire (specimene de lemn dintr-o structură de arcă, situate pe munte, la circa 4.000 de metri altitudine). Cercetarea lor a fost însă respinsă pe scară largă de către experții internaționali, care au declarat că nu aveau dovezi reale.

Acum, un căutător al navei biblice, originar din California (SUA),crede ca există dovezi noi, iar Muntele Ararat este locul unde arca și locuitorii săi au eșuat, dar noua ”descoperire” a primit recepții similare din partea comunității științifice. „Scopul meu este de a vizita siturile din jurul muntelui pentru a găsi indicii despre evenimente catastrofale din trecut“, a declarat profesorul Raul Esperante de la Geoscience Research Institute, care este sponsorizat de către Biserica Adventistă. Pe site-ul institutului se afirmă că misiunea lor este de a „descoperi și de a împărtăși o înțelegere a naturii și relația sa cu revelația biblică a Creatorului Dumnezeu“. Peste 100 de cercetători din întreaga lume s-au întâlnit recent în cadrul unui simpozion internațional de trei zile cu tema ”Muntele Ararat și Arca lui Noe”, în localitatea Ağrı din #Turcia, pentru a vedea dacă pot găsi locul în care a ajuns celebra corabie, informează Daily Mail Online.
Potrivit scrierilor din Biblie, Arca lui Noe ar fi avut următoarele dimensiuni: „300 de coți, pe 50 de coți, pe 30 de coți“, ceea ce reprezintă 150 metri lungime, 26 metri lățime și 15 metri înălțime. Profesorul Esperante este convins acest lucru este adevărat și necesită mai multă „muncă riguroasă, serioasă și științifică“ în zonă, scrie Daily Express. El a cerut comunității științifice internaționale să se unească pentru o anchetă completă. „Rezultatul concluziile mele va fi publicat în cărți, publicații și reviste”, a spus profesorul Esperante. Acesta consideră că de îndată ce comunitatea științifică va fi informată despre existența corabiei biblice în muntele Ararat, dovezile vor fi puse la dispoziția publicului larg.

În mediul științific opiniile sunt însă împărțite cu privire la acest eveniment biblic, care, sub o formă sau alta apare și în scrierile altor culturi ale lumii. Mulți oameni de știință susțin că acesta a existat, dar exclud intervenția divină considerând potopul drept un mare #Dezastru natural, iar alții cred că nu ar fi existat deloc o astfel de catastrofă.

Citește și:  Arheologii cred că au descoperit locul unde a fost judecat Iisus, în Ierusalim

Potopul nu este un mit, ci un eveniment real, menționat în toate cărțile sfinte“, a declarat Dr. Oktay Belli de la Universitatea din Istanbul.

Cu toate acestea, Dr. Andrew Snelling, de la Universitatea din Sydney (Australia), spune că Muntele Ararat nu poate fi locul pe care ar fi ajuns arca, deoarece muntele aflat la granița dintre Turcia și Armenia nu a existat pe atunci, el înălțându-se doar după ce apele potopului s-au retras. Deși considerat un eveniment istoric, cei mai mulți oameni de știință și arheologi nu cred într-o interpretare literală a poveștii. Muntele Ararat se compune din două conuri vulcanice majore: Marele Ararat, cel mai înalt vârf din Turcia, cu o altitudine de 5,137 metri și Micul Ararat, cu o altitudine de 3,896 metri.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close