PersecutiiStiri externe

ARABIA SAUDITĂ: PREȚUL DE A FI O FEMEIE ȘI CREȘTINĂ

După dreptul de a conduce neînsoțite, femeile saudite își pot începe afacerea fără tutelă masculină. Nawal, ea, trebuie să-și ascundă întotdeauna credința de soțul ei.

Singură în bucătăria ei, Nawal (curând 30 de ani), coboară capul în jos o secundă închizând ochii și șoptește «Amin». Ea a primit un mesaj pe WhatsApp; câteva cuvinte de încurajare prin intermediul unui număr necunoscut. Știe că cineva se roagă pentru ea. Rapid, Nawal răspunde, apoi șterge conversația. Nawal visează la o altă libertate: de a trăi credința creștină fără a ține-o în secret absolut. Dar în Arabia Saudită, părăsirea Islamului poate costa viața.

Cu frica în stomac, Nawal nu lasă niciun indiciu despre credința ei. Dacă soțul descoperă că ea a devenit creștină, ar avea dreptul să o lovească, să divorțeze de ea și chiar să o omoare. Nawal a crescut ca majoritatea femeilor saudite: devalorizate. Mai tânără, prin căutarea unui sens al vieții sale, ea a întâlnit pe internet o profesoară creștină. O străină. Datorita unei rețea de asistență online susținută de Porți Deschise, Nawal a simțit că Hristos ia vorbit și ia încredințat viața ei.

Problemele au început când credința lui Nawal a fost descoperită de mama sa. Pentru a nu se întâlni cu alți creștini, lui Nawal ia fost interzis să iasă din casă timp de mai mulți ani. Singura ei cale de ieșire era să păstreze accesul la telefon și la calculator, dar fără nici o viață socială. Când a apărut întrebarea de căsătorie, Nawal a împărtășit acest subiect de rugăciune cu contactele sale creștine de pe WhatsApp. Sa căsătorit cu cel de-al treilea candidat prezentat de familia sa: un musulman moderat. În sfârșit, a putut sa părăsească închisoarea familiei!

Citește și:  Pakistanul si ritualurile satanice. ROMANIA CRESTINA nu are nevoie de aceasta rasa

În ziua nunții ei, Nawal a trimis acest mesaj la contactele ei: «Voi continua să vă citesc, dar pentru siguranța mea voi șterge informațiile voastre.» În public, Nawal se comportă ca o «musulmană»: de cinci ori pe zi, ea se roagă… Isus în inima ei. Din adâncul singurătății ei, ea cere să aibă puterea de a continua să creadă. În tăcere.

În Arabia Saudită, legea islamică nu lasă nici o șansă nimănui care abandonează islamul: este pedeapsa capitală. Țara se situează pe locul 12 în Indexul Mondial de persecuție. Cu toate acestea, sunt mulți care in această țară sunt interesați de Evanghelie chiar in mijlocul riscurilor și multe sunt mărturiile care auzim.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 63

Close