PersecutiiRugaciune

APROAPE DE CEI PERSECUTAŢI ,, TANZANIA ”

SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ
TANZANIA (19-25 noiembrie 2017)


-Se află în estul Africii.
-Are o populaţie de 56,9 milioane locuitori , din care 31,7 milioane sunt creştini.

– Ocupă locul 33 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.

-Sursa principală de persecuţii este islamul extremist.

-Sunt dese cazuri în care bisericile sunt arse, proprietăţiile creştinilor sunt jefuite, creştinii bătuţi iar unii ucişi.

-Mulţi creştini sunt nevoiţi să fugă din propriile case şi să se adăpostească în case de siguranţă.

-În zonele cu majoritatea populației musulmană şi cu lideri locali musulmani, mulţi creştini primesc amenzi foarte mari pentru tot felul de ,,infracţiuni” inventate de autorităţi.

-Extremismul islamic se răspândește tot mai mult și are scopul de a stabili un stat islamic în special pe insula Zanzibar și pe coasta terioriului tanzanian. Influența lor a condus la elaborarea unei noi Constituții pentru introducerea la nivel de țară a instanței Sharia. Mișcările militanților din Somalia și Kenya au un impact tot mai mare asupra Tanzaniei.

– O altă problemă în Tanzania este ALBINISMUL. Albinismul este o boală care vine din dereglare genetică, astfel din părinţi negrii se nasc copii complect albi. În Tanzania sunt aproximativ 17 000 de albinoşi care trăiesc sub teroare. Oamenii nascuţi albi sunt consideraţi blestemaţi,veniţi de la diavolul si purtători de ghinion. Vrajitorii folosesc organele şi oasele albinoşilor pentru a prepara talismane aducătoare de noroc.

Medicamentele( leacuri babești) create din carne care a aparţinut unui albinos sunt considerate aducătoare de bogaţie şi prosperitate. Un crez popular spune ca un om se vindecă de SIDA dacă întreţine relaţii sexuale cu o fata care suferă de albinism, indiferent de varsta pe care o are fata. În Tanzania sunt foarte mulţi care suferă de SIDA. Crezul acesta a facut ca multe fete care suferă de albinism să fie violate si mai multe zeci de persoane albinoase să fie ucise pentru a li se vinde madularele şi organele. 

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.

Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Tanzania, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.

ALEGE SĂ FII ,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Biserica Persecutata

Citește și:  Nigeria: Boko Haram face noi victime

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 41

Close