DiverseInformatii utile

Anunțul uriaș de la NASA: A fost descoperit un sistem solar cu şapte planete de mărimea Terrei, dintre care trei pot adăposti viaţă

NASA a anunțat, miercuri, că a descoperit șapte planete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, aflat la o distanţă de aproximativ 40 de ani-lumină faţă de Soare, pe trei dintre ele concluzionându-se că există viață, potrivit The Telegraph.

Astronomii au detectat în total șapte planete care orbitează o stea pitică denumită Trappist-1, într-o zonă temperată, unde temperaturile de suprafață variază de la zero la 100 de grade Celsius.

 Potrivit NASA, cele trei planete ar putea avea oceane, ceea ce crește probabilitatea dezvoltării unor forme de viață.

Conform NASA, această descoperire este extraordinar de importantă prin unicitatea sa, fiind vorba despre cele mai multe exoplanete (planete din afara sistemului nostru solar) telurice (din aceeaşi clasă cu Pământul) şi aflate la distanţa potrivită faţă de steaua în jurul căreia gravitează pentru ca la suprafaţa lor să poată exista apă în stare lichidă.

Pe toate cele şapte planete poate exista apă în stare lichidă dacă sunt îndeplinite anumite condiţii atmosferice, însă şansele cele mai mari sunt pe trei dintre ele.

Acum avem o ţintă bună” pentru a căuta prezenţa eventuală a vieţii pe aceste exoplanete, a declarat Amaury Triaud, de la Universitatea Cambridge, coautor al studiului.

Citeste mai mult pe: www.antena3.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 24

Close